Beslut väntar för Strömbom i veckan: "Lyssnar på VIF"

Stanna i BK Ljungsbro eller återvända till Vimmerby IF? Det är frågan som Ludwig Strömbom snart ska ge svar på. "VIF ska presentera mer information för mig", säger backen.

Ludwig Strömbom, här i BK Ljungsbro–tröjan, stänger inte dörren för en återkomst till Vimmerby IF.

Ludwig Strömbom, här i BK Ljungsbro–tröjan, stänger inte dörren för en återkomst till Vimmerby IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-08 20:15

Den förre VIF-spelaren Ludwig Strömböm fick en drömstart i BK Ljungsbro. Laget vann samma division 3-serie som Vimmerby IF huserade i under hans första säsong och därmed avancerade Ljungsbro till division 2. Lägg därtill att Strömbom startade i princip varje match på sin vänsterbacksposition. Därför kan man förstå att han blickar tillbaka på ett lyckat 2023, i flera aspekter. 

– Det har varit jäkligt kul. Det blev en hel del intryck i början med nytt lag, nya lagkamrater... Ja, dessutom ny stad i och med att jag flyttat till Linköping, men det har funkat bra. Jag har fått mycket speltid och trivts bra med ledarna, spelarna och staden överlag, berättar Strömbom.

Vad var det som urskiljde er från övriga lag i serien? 

– Vi har jobbat mycket med större matchanalyser, genom video och scouting. Det har var varit lärorikt. Sen är det en bra grupp som varit sammansvetsade och velat samma sak. Det märktes redan från start att det fanns potential i truppen. Det finns flera spelare som spelat i, och håller för, högre divisioner. 

Det återstår däremot att se om backen följer med Ljungsbro upp i seriesystemet och testar vingarna i division 2. Strömbom berättar att de för en bra dialog och att klubben vill ha kvar honom, samtidigt stänger han inte dörren för en återkomst till Vimmerby IF. 

– Jag har tränat en del med Vimmerby. Dels för att vi inte tränar något uppe i Ljungsbro nu, men jag lyssnar också på vad VIF har att säga. De ska presentera lite mer information för mig i dagarna, säger 25-årige Strömbom. 

Det finns såklart för– och nackdelar med båda alternativen. Med spel högre upp i seriesystemet tillkommer allt som oftast fler timmar på vägarna och på träningsplanen. 

– Det är lite mer att offra i en högre serie med längre resor och kanske fler träningar, men det skulle vara kul att pröva på spel där med Ljungsbro. Jag tror Ljungsbro kan stå sig bra i division 2, med lite spets in i laget ska det inte vara något problem med att fixa nytt kontrakt. Om det blir VIF är det pendling som gäller, men jag är nere runt Vimmerby en hel del i jobbet så det skulle vara möjligt.  

När tror du det är klart vart du spelar?

– Jag har tänkt att ta ett beslut i veckan, meddelar Ludwig Strömbom. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!