Tessa Svensson tremålskytt för Vimmerby B

Tessa Svensson stod för ett hattrick när Vimmerby B besegrade Hultsfred på hemmaplan med 4-1 (3-0) i division 3 Småland norra dam i fotboll.

Vimmerby IF B vann mot Hultsfreds FK

Vimmerby IF B vann mot Hultsfreds FK

Foto: Montage

Fotboll2022-09-18 19:14

Patricia Pöder gjorde också ett mål för segrarna, målet för Hultsfred gjordes av Selma Selimovic.

- Vår match från start till mål, vår förstahalvlek var grym Vår matchplan var klar och koncis och tjejerna högpresterar. I andra kunde vi har gjort några mål till men derbysegern var solklar i VIFs favör. Många högpresterade idag vilket avgjorde matchen, om några ska höjas extra så är det mittfältarna SagaxStejdahl och Patricia Pöder och mittbackarna Jonna Söderberg och Klara Arrbrant, vi ledare är supernöjda med hela gänget idag, tyckte Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson, efter matchen.

Hultsfreds tränare Fredrik Widéen:

- Sett till hela matchen vinner Vimmerby rättvist, de är numret större än oss idag tyvärr kommer vi inte till några direkta målchanser och då vinner man inga matcher. Andra halvlek är dock bättre än första men en match varar i 90 minuter.

Vimmerby B har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Hultsfred har två vinster och tre förluster.

Det här betyder att Hultsfred ligger på andra plats i tabellen, och Vimmerby B är på sjätte plats.

Lördag 24 september 12.00 spelar Vimmerby B borta mot Holsby. Hultsfred möter Fredriksdal borta på Sjöavallen söndag 2 oktober 16.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!