Tenhults IF överklagar förbundets beslut

Vimmerby IF tilldömdes segern i den avbrutna matchen hemma mot Tenhult av Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd i fredags. Nu har Tenhults IF bestämt sig för att överklaga beslutet.

Tenhults lag lämnar planen i den avbrutna matchen mot Vimmerby.

Tenhults lag lämnar planen i den avbrutna matchen mot Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-06-13 15:38

Tenhults IF:s ordförande Mattis Fejes skriver i ett pressmeddelande att man väljer att göra det för att tydligt markera att rasism inte hör hemma inom svensk fotboll. 

"Matchen mellan Tenhults IF och Vimmerby IF den 21 maj 2022 avslutades aldrig, vilket vi som förening alltid strävar efter att den ska göras. Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd tilldömde därefter, 220608, Vimmerby segern med 3-0. Tenhults IF:s värdegrund är starkt kopplat till allas lika värde och respekt för alla – oavsett etniskt och social bakgrund. Händelsen under matchen den 21 maj där vår spelare blev utsatt för rasistiskt påhopp verbalt och genom kroppsspråk är totalt oacceptabelt för oss som förening. Vi som förening stöttar vår spelare och står upp för allas lika värde. För oss fanns ingen möjlighet att fortsätta matchen i det chockartade tillståndet som hela laget – både spelare och ledare – befann sig i efter händelsen", skriver Mattias Fejes och fortsätter:

"Vi anser att det är att fel att Tenhults IF straffas med en förlust efter vårt ställningstagande under matchen. Vi kommer därför att överklaga Smålands Fotbollförbunds beslut om resultatet. Vi anser att matchen ska avgöras på planen och har starkt tilltro till att förbundet tar krafttag mot rasism inom svensk fotboll genom att ändra sitt beslut så matchen kan återupptas från där den slutade."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!