Tenhult har vind i segeln: "Spelat som ett topplag"

Tenhult avslutade serien med att ta 15 poäng på sju matcher. Det räckte för att nå en kvalplats. Nu räcker det med en poäng i kvalet hemma mot IFK Tuna för att laget ska bli kvar i fyran. "Vi har spelat som ett topplag i fyran under hösten", säger Ninos Töre som tog över tränarposten i Tenhults IF i juni.

IFK Tuna mötte Tenhult i fyran både 2020 och 2021. Nu stälsl lagen mot varandra i en avgörande kvalmatch.

IFK Tuna mötte Tenhult i fyran både 2020 och 2021. Nu stälsl lagen mot varandra i en avgörande kvalmatch.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-10-27 19:00

Tenhults IF har tillhört division 3 eller 4 på senare år. Den här säsongen såg länge ut att sluta med degradering till femman. När Ninos Töre tog över tränarposten i juni hade laget bara vunnit en match efter nio omgångar.

– Sedan dess har laget höjt sig rejält och vi har givit oss själva chansen att bli kvar i fyran, säger han.

Tenhults slutspurt i höst var minst sagt imponerande. De tog 15 av sina 25 poäng på de sju sista matcherna. I sista omgången vände de underläge 0–2 till seger med 3–2 hemma mot Stensjön. Det innebar till slut att de tog kvalplatsen och såg till att Hultsfreds FK degraderades.

– Vi klarade oss med en poäng tillgodo och fick chansen att kvala. Ändå fanns det en viss besvikelse i laget efteråt. Hade vi bara tagit en poäng till hade vi räddat nytt kontrakt utan kval. Med tanke på att vi har spelat som ett topplag och slagit flera av dem i höst så borde vi har hamnat högre upp.

Med den goda trenden i ryggen har Tenhult fortsatt stabilt i kvalet. Efter 1–0 borta mot Norrahammar och 2–0 hemma mot Solberga räcker det med en poäng mot IFK Tuna på lördagen.

– Jag har fått en del info om Tuna och sett lite videomaterial. Vi kommer dock fokusera på vårt i första hand. Vi har full trupp inför matchen och det känns bra.

Fotnot: Vi liverapporterar från kvalmatchen med start 13.50 på lördag på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!