Talangens succékväll i storsegern: "Drömdebut"

Drömkväll för Djurgården. Seger med 6–1 och mål för nyförvärvet Oliver Berg och 17-årige talangen Lucas Bergvall. –Det är något jag drömt om sedan jag var liten, säger Bergvall till Aftonbladet.

Djurgården körde över Landskrona Bois.

Fotboll2023-02-20 20:28

Mot Landskrona Bois inledde Gustav Wikheim målskyttet för Djurgården hemma på Tele2 arena. Ett par minuter senare utökade Elias Andersson innan Joel Asoro skrev in sig i målprotokollet när han satte 3–0 precis före halvtidsvilan.

– Det är en ganska kontrollerad match. Vi skapar många lägen framåt. Vi har ett bra samarbete och ska fortsätta med det i den andra halvleken, sade Elias Andersson i C More.

I den andra halvleken spelade Djurgården av matchen och vann med 6–1. Dessutom fick Oliver Berg och Lucas Bergvall göra mål i tävlingsdebuten.

– Det är en drömdebut. Att få spela framför supportrarna på Tele2, vinna med 6–1 och få göra mål. Det är något jag drömt om sedan jag var liten, säger Bergvall till Aftonbladet.

I kvällens andra match hade IFK Göteborg betydligt svårare med att besegra Utsikten. Men Blåvitt redde ut stormen och vann till slut med 3–2. Samtidigt fick man stjärnmålvakten Pontus Dahlberg skadad. 24-åringen tvingades kliva av efter 37 minuter.

– Vi gör som vanligt och ser i morgon om vi behöver ha stöd av någon MR-undersökning (magnetkameraundersökning). Då får vi återkomma närmare med besked, men det ser väl inte jättedramatiskt ut i dagsläget, säger IFK Göteborgs fysioterapeut Fredrik Larsson till TV4:s Fotbollskanalen.