Talangens cykelspark frälste United: "Herregud"

Manchester United slog Everton med 3–0. Men det är Alejandro Garnachos konstmål som kommer leva vidare i fotbollshistorien. 19-åringens cykelspark är en given kandidat till årets fullträff.

Alejandro Garnacho cyklade in 1–0 för Manchester United.

Fotboll2023-11-26 19:24

Knappt tre minuter hade spelats på Goodison Park när Diogo Dalots till synes överlånga inlägg nådde Alejandro Garnacho.

Manchester Uniteds supertalang steg till väders och cykelsparkade urtjusigt in bollen till 1–0 och firade genom att låna idolen Cristiano Ronaldos målgest.

– Jag kan inte tro det, för att vara ärlig. Jag kunde inte se att bollen gick in, jag hörde det bara från publiken och tänkte "herregud". Det var ett av de bästa målen jag gjort så jag är väldigt glad, säger Garnacho till Sky Sports.

Lagkaptenen Bruno Fernandes:

– Han är inte en komplett spelare än, men han har en fantastisk framtid framför sig. Vi förväntar oss mycket från honom. Otroligt mål, inte något som alla kan göra.

Högljudd supporterprotest

Everton gjorde sin första match sedan man straffats med tio poängs avdrag för finansiell misskötsel. Fansen visade sitt missnöje med en högljudd protest mot ligan i den tionde minuten.

Några mål skulle hemmafansen inte få jubla åt. Manchester United dubblade i stället sin ledning i den 56:e minuten när Marcus Rashford dundrade in 2–0 på straff – sedan ordinarie straffskytten Bruno Fernandes gett bort bollen.

Det var Rashfords blott andra mål för säsongen.

– Jag kände att Marcus behövde lite självförtroende och ett mål. Marcus är en fantastisk straffskytt och jag var 100 procent säker på att han skulle göra mål, säger Fernandes till Sky Sports.

Nästjumbo i tabellen

I bortalaget gjorde 18-årige mittfältaren Kobbie Mainoo sin första ligastart och imponerade med sitt lugna och kontrollerade spel.

Spiken i kistan sattes med kvarten kvar när Anthony Martial iskallt chippade in 3–0.

Segern tar Manchester United upp på sjätte plats i Premier League-tabellen, sex poäng bakom serieledande Arsenal.

Everton är näst sist, med fem poäng upp till säker mark.