Viktiga poäng på spel i toppderbyt

Ettan mot tvåan. Det är upplagt för seriefinal när Tjust ställs mot Vimmerby på lördagen. "Det är för tidigt att prata om seriefinal, men det kommer att bli ett häftigt derby", säger Vimmerbys anfallare Frida Pöder.

Frida Pöder har en viktig roll på topp tillsammans med Nathalie Johansson i VIF.

Frida Pöder har en viktig roll på topp tillsammans med Nathalie Johansson i VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-13 09:00

Det är en tidig toppmatch i division 2 som väntar på Hammarvallen i och med att Tjust toppar serien före Vimmerby. Frida Pöder lär få en viktig roll på topp i VIF med skyttedrottningen Nathalie Johansson.

Hur ser du på matchen?

– Det känns självklart lite extra när det vankas derby. De matcherna brukar bli heta. Vi lämnar en bra träningsvecka med högt tempo bakom oss och är redo för att ge allt. 

Vad kommer bli avgörande? 

– Det gäller att vi tar tillvara på varje chans vi får, vågar rulla, varierar spelet och går in i varje duell med 100 procent vilja. Vi möter ett lag som jag vet är spelskickliga. Vi satsar självklart på att plocka hem poäng. Alla känns revanschsugna från förra helgen och är redo för match.

VIF hade tre raka segrar innan förlusten mot Eksjö hemma med 1–0 senast.

Hur ser du på inledningen på serien så här långt? 

– Vi hade räknat med att vinna hemmapremiären, men i det stora hela har vi börjat fantastiskt bra. Att inleda seriespelet med tre raka bortamatcher är självklart inget man föredrar. Men att ta med sig nio poäng hem från de matcherna är starkt. Det märks att det är en tuff serie med skickliga lag i år. Extra kul med motstånd man tidigare inte mött. Alla kan slå alla, och alla kan förlora mot alla. Det är verkligen så. 

undefined
För Malin Engström väntar en speciell match när moderklubben Vimmerby svarar för motståndet.

I motståndarlaget Tjust finns de tidigare Vimmerbyspelarna Alicia Strand och Malin Engström. Det är mycket känslor som kommer vara inblandat när Tjust IF:s lagkapten Engström ställs mot flera av sina gamla lagkamrater.

Malin är inne på sin tredje säsong i Tjust efter att hon valde att lämna moderklubben VIF.

– Det är mycket nerver. Jag ska inte säga att det blir finspel. Det kommer att bli mycket kamp kan man räkna med eftersom det kommer vara mycket känslor inblandat. Speciellt från min sida eftersom det är min moderklubb. Det är svårt att sätta fokus, men jag har stor respekt för Vimmerby som är ett skolat lag, säger Malin Engström.

Efter en tung säsong i division 1 förra året har Tjust blivit ett vinnande lag med tre segrar av fyra möjliga.

– Jag är väldigt förvånad att det har gått så bra. Det känns ovant jämfört med förra säsongen. Det är kul med en bra start och det märks att konkurrensen om platserna har ökat. Det gäller att visa att man vill vara i startelvan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!