Sviten sprack – men fortsatt drömläge

Segersviten sprack. Men Målilla behöver inte trösta allt för mycket. Efter 0–0 i seriefinalen mot Rödsle behåller laget sitt försprång i toppen.

Tränaren Nicklas Karlsson Hägg är mycket nöjd med vårsäsongen.

Tränaren Nicklas Karlsson Hägg är mycket nöjd med vårsäsongen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-07-04 21:41

Nio raka segrar. Det var Målillas facit i division sex inför onsdagens seriefinal mot Rödsle. Som väntat blev det en jämn match. Rödsle var något bättre i den första halvleken, medan Målilla tog över ju längre tiden gick.

Och sett över 90 minuter var det hemmalaget som var närmast segern.

– Vi hade ett par hundraprocentiga lägen den sista kvarten. Bland annat hade Henrik Johansson ett friläge och Andreas Lövgren nickade från nära håll, säger Nicklas Karlsson Hägg.

Han hade blandade känslor efter slutsignalen.

– Just nu känns det som en förlust, med tanke på våra fina lägen i slutet. Men det var viktigt att vi inte förlorade.

Ni har gjort en stark vårsäsong?

– Ja, verkligen. Om någon hade sagt före seriepremiären att vi skulle ha nio segrar och en oavgjord efter tio omgångar hade man ju köpt det direkt. Det är ett väldigt bra facit. Försvarsspelet har varit fantastiskt. Vi har släppt in fyra mål på tio matcher.

Är det något som förvånar dig?

– Egentligen inte. Våra mittbackar, Daniel Skoog och Marcus Håkansson, är rutinerade och skickliga. De tar hand om det mesta. Sedan har vi duktiga ytterbackar också, och en bra målvakt.

Fem poäng

Mot Rödsle var det just ytterbackarna Marcus Skoog och Eric Ottosson som fick högst betyg av sin tränare.

Inför höstens åtta matcher är Målilla fem poäng före tvåan Rödsle. Sedan är det ett gap på ytterligare fem poäng till trean BB 2001 och fyran VSGF/JAIK.

Noterbart är att Målilla redan har mött Rödsle två gånger.

– Visst ser det lovande ut. Målet är att vinna serien. Jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Nicklas Karlsson Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!