Sviten bruten – efterlängtad seger för Häcken

Häckens mardrömssvit är bruten. Hisingelaget slog Varberg med 3–1 och tog en efterlängtad seger i herrallsvenskan. –När man väl vinner tänker man, "är det så här enkelt?", säger Häckentränaren Andreas Alm till Discovery plus

Häckens Alexander Jeremejeff (tvåa från vänster) grattas av lagkamraterna efter sitt 2–0-mål på straff.

Fotboll2021-05-23 19:41

Häcken har haft en mardrömsinledning på säsongen och låg inför söndagens möte med Varberg sist i tabellen, med sju raka matcher utan vinst.

Men nu är segernollan spräckt.

Hemmalaget tog vara på det numerära överläget efter utvisningen på Varbergs Luke Le Rouch i den 22:a minuten och skaffade sig en 3–0-ledning under den första halvleken.

Varbergs Simon Karlsson Adjei reducerade i den 72:a minuten, men bortalaget kom inte närmre än så.

Kvar på jumboplats

En viktig trepoängare för Häcken som alltjämt ligger kvar på jumboplats i herrallsvenskan, en poäng bakom Örebro som har en match mindre spelad.

Det blev 0–0 i mötet mellan de allsvenska nykomlingarna Halmstad och Degerfors – trots två målskyttar i storform.

I Degerfors har Victor Edvardsen gjort fem mål och Marcus Antonsson har fyra. Men det blev inga mål på Örjans vall i en match där Halmstad hade de flesta chanserna.

– Det var synd vi inte lyckades vinna, jag tycker vi skapade tillräckligt för att göra båda ett eller kanske två mål, säger Halmstads försvarare Andreas Johansson till Discovery.

"Skön räddning"

Degerfors målvakt Ismael Diawara stod för flera viktiga räddningar, bland annat i slutet där Emil Tot Wikström hade en farlig nick. Och på tilläggstid tippade Diawara ett skott från Amir Al Anmari över ribban.

– Jag kände att jag inte fick jättemycket touch på den. Det var en skön räddning i alla fall, säger Diawara till Discovery.

Både Halmstad och Degerfors kom till matchen stärkta av viktiga segrar i senaste omgången.

Halmstad vände 0–2 till seger med 3–2 mot Elfsborg och Degerfors vann länsderbyt mot Örebro SK med 3–0.

Båda lagen kan nu se fram mot det långa uppehållet under fotbolls-EM med säker mark under fötterna. De båda nykomlingarna har klarat det nya livet i allsvenskan bra.

Degerfors återfinns på den övre halvan och Halmstad ovanför nedflyttningsstrecket.