Sveriges gulddröm över – Spanien vann rysare

Sverige får fortsätta drömma om ett första VM-guld i fotboll. Spanien vann en högdramatisk semifinal i Auckland med 2–1. Ett ruggigt distansskott från Olga Carmona fällde avgörandet i slutminuterna.

Salma Paralluelo gjorde 1–0 för Spanien i VM-semifinalen mot Sverige.

Fotboll2023-08-15 10:53

Med mindre än tio minuter kvar att spela på Eden Park i Auckland var goda råd dyra för de svenska fotbollsdamerna. Då hade Salma Paralluelo precis tryckt in 1–0 till Spanien från nära håll, och skickat "La Roja" ett stort steg närmare en VM-final.

Men Sverige hittade ett svar. En inhoppare, Lina Hurtig, nickade ner bollen till en annan, Rebecka Blomqvist, och Wolfsburganfallaren hittade i sin tur de bortre nätmaskorna till en efterlängtad svensk kvittering i den 88:e minuten.

Men glädjen varade inte länge.

Två minuter senare rullade bollen mot Olga Carmona strax utanför det svenska straffområdet. Vänsterbacken hade varit nära att hitta rätt med ett distansskott redan i den första halvleken, men då gick det strax utanför. Den här gången gick det desto bättre.

Zecira Musovic försökte stoppa projektilen men lyckades inte. Bollen gick via ribban och in och den spanska succén var ett faktum.

Under de sju tilläggsminuterna gjorde Sverige sitt bästa för att hitta en ny kvittering men det ville sig inte. På lördag gör de svenska fotbollsdamerna därför upp om bronset i Brisbane. De hade naturligtvis hellre rest till Sydney för att spela VM-final, mot antingen hemmanationen Australien eller England, en dag senare.

Men i slutändan var det Spanien som var hetare i de avgörande lägena på Eden Park.