Svår Europalottning för Djurgården

Rumänska mästarklubben Cluj. Det är motståndaren som väntar för Djurgården i den tredje kvalomgången till Europa League – om laget tar sig förbi Europa FC från Gibraltar i omgång två.

Tufft motstånd väntar Djurgården om man tar sig till den tredje kvalomgången till Europa League. Arkivbild.

Tufft motstånd väntar Djurgården om man tar sig till den tredje kvalomgången till Europa League. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2020-09-01 14:05

Detta står klart efter tisdagens lottning i schweiziska Nyon – som återigen gav ett tufft utslag för den svenska mästarklubben.

Djurgården åkte ur direkt i kvalet till Champions League efter att ha förlorat mot ungerska Ferencvaros på bortaplan. Får man möta Cluj blir det visserligen på hemmaplan, men det blir ändå som underdogs mot rumänerna som förra säsongen kom tvåa i sin Europa League-grupp, bland annat före storklubben Lazio.

Svårt lär det bli även för Hammarby, även om det kunde varit värre. Stockholmslaget kunde ha ställts mot den turkiska storklubben Besiktas i den tredje kvalomgången, det vill säga om man först besegrar Lech Poznan – men så blir det inte.

Hemma för "Blåvitt"

Tar Hammarby sig vidare väntar i stället grekiska OFI Kreta eller cypriotiska Apollon Limassol på bortaplan.

I den andra kvalomgången möter Malmö FF ungerska Budapest Honvéd och om Skånelaget tar sig vidare väntar match på hemmaplan mot kroatiska Lokomotiv Zagreb.

Hemmamatch blir det även för IFK Göteborg om man lyckas ta sig förbi den danska storklubben FC Köpenhamn. I kvalomgång tre väntar i så fall Piast Gliwice från Polen eller Hartberg från Österrike.

Matcher om två veckor

I den tredje kvalomgången kliver Zlatan Ibrahimovics AC Milan in i handlingarna. För den italienska jätten väntar litauiska Zalgiris Vilnius eller norska Bodø/Glimt.

Efter den tredje kvalomgången återstår endast playoff-spel för att nå Europa Leagues gruppspel.

Hammarby spelar sin match i den andra kvalomgången onsdag 16 september och Djurgården, Malmö FF och IFK Göteborg spelar torsdag 17 september. En vecka senare, den 24 september, är det dags för kvalomgång tre.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs fel dag för lottningen. Rätt ska vara i dag, tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!