Gullringen vände och tappade mot Tranås

Tranås drog det längsta strået i kampen mot Gullringen i fredagens träningsmatch på Arena Ceos. "Jag är riktigt nöjd med spelet första kvarten i andra halvlek. Annars kan vi bättre", sa Gullringens tränare Patrik Wärnehall efter förlusten med 3–2.

Rasmus Bexell kvitterade till 1-1 för Gullringen.

Rasmus Bexell kvitterade till 1-1 för Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-03 21:02

Gullringen och Tranås tampades in i det längsta om andraplatsen i fyran förra säsongen. På fredagskvällen fick vi ett första svar på styrkeförhållandena mellan lagen i år. 

Tranås gick till halvtidsvila i ledning 1–0  efter en halvlek som tränare Wärnehall inte var nöjd med.

– Vi hamnade helt fel i våra positioner större delar av första. Vi spelar nästan 4-2-4 istället för 4-3-3 och det funkar inte. Tranås leder välförtjänt så långt.

undefined
Rasmus Bexell kvitterade till 1-1 för Gullringen.

I andra fick han se sitt Gullringen börja starkt. Rasmus Bexell ordnade 1–1 i sin återkomst i klubben efter fem minuter. Två minuter senare gav Melker Johansson Gullringen ledningen med 2–1 efter ett tveksamt ingripande av Tranås målvakt.

Gästerna bjöd sedan på en nästan lika snabb vändning. 20 minuter från slutet var det i ledning med 3–2. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– De får två ganska slumpartade mål som kändes som misstänkt offside också. Sedan har vi inte kraft för en forcering på slutet. Vi byter in sex man och då är det alltid lite svårt att få struktur på spelet.

Tio insläppta mål på två matcher. Är du orolig för försvarsspelet?

– Nej, senast mötte vi ett bra Hvetlanda och nu så släpper vi in ett par slumpartade mål. Det är nu på försäsongen man har råd att göra misstag och ta lärdom av dem, sa Wärnehall som gav ett extra plus till Axel Hoppe Adolfsén för hans inhopp som forward.

Gullringen mötte Tranås på Arena Ceos på fredagskvällen.
Gullringen mötte Tranås på Arena Ceos på fredagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!