Svanberg tillbaka i träning om några dagar

Mattias Svanberg är friskförklarad efter covid-19. Nu återvänder mittfältaren till den svenska EM-truppen. –Vi räknar med att han kommer att kunna träna med oss på måndag eller tisdag, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren på dagens presskonferens i Göteborg.

Mattias Svanberg, till höger, är tillbaka i EM-truppen. Arkivbild.

Mattias Svanberg, till höger, är tillbaka i EM-truppen. Arkivbild.

Foto: Erik Simander/TT

Fotboll2021-06-19 09:53

Svanberg testade positivt för covid-19 under EM-uppladdningen i Göteborg och har suttit isolerad sedan dess.

Förbundskapten Janne Andersson har hoppats att Svanberg skulle vara tillbaka under lördagen – och i morse bekräftade presschefen Jakob Kakembo Andersson att 22-åringen ansluter och kommer att träna individuellt.

– Han kommer att göra som Dejan (Kulusevski), den här trappan som vi alla pratat om. Han var inte med och tränade kollektivt i dag. Vi kommer att titta på hans pulsering också. Det finns ju en form av hjärntrappa, och det är liknande i covidfrågan, säger Wettergren.

Dejan Kulusevski, som bekräftades coronasmittad kort innan Svanberg, lämnade sin karantän tidigare i veckan och anslöt till baslägret i Göteborg. Men det blev ingen speltid i 1–0-segern mot Slovakien under gårdagen. Kulusevski fick se hela matchen från bänken.

– Han var bara aktuell att spela i 15–20 minuter, men jag ville ha kvar Isak på planen, därför blev det inget inhopp för Dejan, sade Janne Andersson efter matchen.

Wettergren gav också lugnande besked om läget i resten av truppen efter segern mot Slovakien.

– Det är klart att några har lite skavanker från gårdagen, inget snack om det. Men jag pratade som hastigast med våra sjukgymnaster och de säger att det är inget som de inte har kontroll över.

Sveriges nästa match är mot Polen på onsdag i S:t Petersburg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!