Lyckad omstart: "Drömt om att komma igång igen"

Efter tre säsonger utan seniorlag kommer Horn/Hycklinge IF spela på Stångåvallen igen till våren. Ett 30-tal spelare är klara och laget kommer att ledas av bland andra Mikael "Putte" Johansson och Lars Stahlin. "Vi har drömt om att komma igång igen så det ska bli väldigt kul", säger Johansson.

Spelarna som var samlade i Kisa för träning i veckan och som ska bli Horn/Hycklinge IF:s lag i seriespel kommande säsong.

Spelarna som var samlade i Kisa för träning i veckan och som ska bli Horn/Hycklinge IF:s lag i seriespel kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-01-18 11:45

Sporten har tidigare berättat om att en grupp spelare var igång och tränade på Stångåvallen under hösten. Det ledde till att Horn/Hycklinge IF anmälde lag till seriespel till kommande säsong. Nu är försäsongsträningen igång. Sporten var på plats när ett 20-tal spelare samlades i Värgårdshallen i Kisa i tisdagskväll.

– Det känns väldigt roligt att vi kan komma igång igen efter tre år utan lag i Horn/Hycklinge IF, säger Morgan Westerling i klubbens styrelse.

undefined
Laget tränar i Värgårdshallen en gång i veckan till att börja med.

Han riktar ett stort tack till Joel Augustinsson Didi och Alexander Gustafsson som tog det första initiativet.

– De samlade ett gäng i höstas och frågade om de kunde få vara på Stångåvallen i Horn. Det blev en grupp på ett 15-tal spelare som tränade. Då sa vi från klubben att vi måste ställa upp och stötta och satsa på att få ihop ett lag i seriespel igen 2023.

På senare tid har flera spelare rekryterats. I dagsläget består truppen av nästan 30 spelare.

– Vi har inte sökt spelare aktivt utan de har kommit till oss i takt med att nyheten att vi ska köra igång igen har spridit sig. Vi har haft en bra dialog med deras tidigare klubbar så övergångarna har löst sig med. Många av spelarna har en koppling till Horn/Hycklinge sedan tidigare.

undefined
Pontus Stahlin vänder hem till Horn/Hycklinge efter ett par säsonger i Djursdala SK.

Några av de mest meriterade spelarna i truppen är Hampus Nilsson från Rimforsa, Pontus Stahlin och Mats Eriksson från Djursdala, Senad Berisha från Slätmon samt Dennis Isaksson och Samuel Lindell från Kisa.

– Spelarna från Kisa har vi fått muntligt löfte om, men de är inte överskrivna formellt riktigt än, säger Westerling som tror att det kommer betyda mycket för samhället Horn att få ett lag igen.

– Det är väldigt viktigt för en liten ort att verksamheten kommer igång igen. Folk från olika generationer kan samlas vid matcher. Dessutom är det bra för ungdomsverksamheten i klubben att det finns ett A-lag med spelare att se upp till, säger han.

När det gäller ledarstaben så är det flera bekanta ansikten för klubben som är tillbaka.

– Mikael "Putte" Johansson blir huvudtränare och Lasse Stahlin tar rollen som lagledare. Jag kommer vara med och hjälpa till också och jag hoppas att vi kan få in någon mer.

undefined
Mikael "Putte" Johansson är tillbaka i rollen som tränare.

För Mikael "Putte" Johansson var det givet att vara en del av satsningen.

– Absolut. Det var sorgligt när det lades ner och vi har drömt om att komma igång igen sedan dess. För mig var det självklart att ställa upp och vara en del av det här, säger han.

Trots att man är tidigt på försäsongen ser han redan flera goda tecken.

– Vi har en bred trupp med spelare som framförallt visar träningsvilja. Vi är 18-20 spelare på varje träning och det är väldigt roligt att se. 

Laget kommer att träna inomhus januari ut ett pass i veckan. I februari har man en träning i veckan på konstgräset i Kisa och kommer köra ett pass i Horn med inriktning på styrketräning under ledning av Per Ekbjörn.

Klubben kommer även att ha ett samarbete med Djursdala SK via ett gemensamt B-lag.

– Det är viktigt så att alla kan få speltid.

Vad blir målet för laget 2023?

– Jag tror att vi kan få ihop ett bra lag. Det finns mycket erfarenhet i truppen blandat med yngre förmågor. Första året får vi ta det lite som det kommer. Det viktiga är att vi bygger något som kan fungera på lång sikt.

Samuel Lindell är ett av Horn/Hycklinges mest meriterade nyförvärv.
Samuel Lindell är ett av Horn/Hycklinges mest meriterade nyförvärv.
Horn/Hycklinge 2023

Djursdala: Fabian Borén, Oliver Eriksson, Joel Augustinsson Didi, Mats Eriksson, Pontus Stahlin, Kristoffer Larsson.

Malexander: Pontus Pettersson, Filip Halvarsson, Albert Svensson.

Slätmon: Senad Berisha, Jacob Johansson, Niels Nilsson, Anton Andersson, Victor Damm, Edvin Andersson, Erik Ahlström.

Kisa: Dennis Isaksson, Dennis Runesson, Filip Johansson, Lukas Lindberg, Samuel Lindell.

Alstermo: Emil Garlén.

Gustav Svensson, Mats Kronstrand, Anton Andersson, Theodor Skillnäs, Hejdar Faleh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!