VIF hanterade pressen på ett stabilt sätt

Vimmerby IF lyckades hantera pressen och besegrade bottengänget Hvetlande med 3-1. Anfallaren Joakim Storm nätade för andra matchen i rad efter sin comeback. "Vi sätter lite press nu", säger Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF vann enkelt mot Hvetlanda.

Vimmerby IF vann enkelt mot Hvetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-15 21:08

Efter tunga skadeperioden fortsätter Joakim Storms framgångssaga. Mål i comebacken senast hemma mot Borens IK och på fredagskvällen borta mot Hvetlanda slog 22-åringen till igen. Storm gav sitt VIF ledningen och sedan skulle bara målen trilla in för Vimmerby som var pressade att vinna för att man inte ska tappa på de andra lagen runt det negativa kvalstrecket. 

Hemmalaget Hvetlanda hade inte mycket att säga till om under den första halvleken och föll ihop när VIF utökade till både 2-0 och 3-0 genom Karlo Goranci och Haris Dreco. Vimmerby vann matchen med 3-1 efter att motståndarlaget fick göra ett tröstmål från straffpunkten.

– Vi kontrollerar matchen bra och efter en lite trevande start på den första halvleken blir det ketchupeffekt sedan när vi får in våra mål. Jag är inte jättenöjd med vår andra halvlek men det är poängen som är de viktiga. Nu sätter vi lite press på de andra lagen och jag hoppas vi kan mobilisera kraft nu till nästa match, säger VIF:s huvudtränare Patrik Gunnarsson efter slutsignalen.

Precis som senast klev målskytten Joakim Storm av i halvtid. 

– Vi hade en 3-0-ledning och då är det dumt att chansa. Han gör en bra första halvlek och han ska ha mycket beröm. Det är bara låta han bygga på det här nu så han kan spela mer.

Utöver Joakim Storm får Tomislav Jakesevic lite extra beröm av sin tränare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!