Joakim Storm har kommit tillbaka från skadehelvetet

Vimmerby IF:s Joakim Storm har kämpat under hela säsongen med skadebekymmer men under helgen fick den 22-årige anfallaren vara med från start och Storm hittade nätet direkt. Nu är glädjen tillbaka efter tunga tiden. "Kul att få vara med igen", säger han.

Joakim Storm fick fira ett mål i sin återkomst.

Joakim Storm fick fira ett mål i sin återkomst.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-12 16:00

Efter flera bakslag fick skadedrabbade anfallaren Joakim Storm äntligen vara med från start i Vimmerbys 2–1-seger hemma mot Borens IK under söndagen. Och det blev succé direkt när han gav sitt VIF ledningen.

– Det var faktiskt väldigt skönt. Jag har varit borta ett tag så det kändes bra att kunna bidra direkt. Skönt att kunna hjälpa till och det var jätteroligt att vara tillbaka. Självklart var man lite nervös men jag var väldigt taggad. Jag kände mig pigg och redo att spela igen, säger Joakim Storm. 

Storm utgick i halvtid – något som var bestämt innan.

– Vi kom överens om att jag bara skulle spela en halvlek. Jag var lite trött så det var lagom. 

Hur har skadeperioden varit?

– Till en början var det rätt psykiskt jobbigt. Men det är inte mycket man kan göra. Det var bara att försöka vara positiv och köra sin rehab. Det har varit mycket blandade känslor. 

Med fyra omgångar kvar att spela kämpar Vimmerby IF om att försöka undvika negativt kval. Inför fredagens bortamatch mot Hvetlanda GIF står VIF på samma poäng som Lindö som just nu har kvalplatsen.

Storm har en bra känsla för att laget ska undvika negativt kval. 

– Vi har haft lite otur med resultaten men det känns positivt nu efter helgen. Jag hoppas och tror att vi kan hålla det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!