Strömbom kommer hem: "Vill verkligen inte torska"

Lagkamrater förra säsongen. Konkurrenter i år. Vimmerby mot Ljungsbro kommer att blir en väldigt speciell match för Ludwig Strömbom. "Den här matchen vill jag verkligen inte torska", säger Ljungsbros Ludwig Strömbom om att möta sin forna klubb.

Ludwig Strömbom ställs mot Vimmerby med sin nya klubb Ljungsbro.

Ludwig Strömbom ställs mot Vimmerby med sin nya klubb Ljungsbro.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-21 12:00

Förra säsongen var Ludwig Strömbom en del av Vimmerbylaget som tog hem division 4 och gick upp i trean. Istället för att fortsätta resan i trean med VIF valde han en flytt till Linköping och spel i seriekonkurrenten Ljungsbro.

På lördag är det dags för en återförening.

– Det är klart att det kommer kännas speciellt att möta mina tidigare lagkamrater. När man väl är ute på planen så gäller det att tänka bort det och se det som en vanlig match. Men det är klart att man inte vill torska den här.

Matchen kommer spelas på Bruksvallen i Storebro på naturgräs då Arena Ceos inte är tillgänglig för spel eftersom konstgräset byts ut.

– Jag hade hellre sett att vi kunnat spela i Vimmerby eller bytt så att vi mötts på vår hemmaplan nu. Känslan är att det kan bli svårspelat i Storebro.

Ljungsbro vann sin seriepremiär mot Myresjö/Vetlanda med 1–0, men åkte på en riktig smäll mot Adas United borta i måndags där de föll med 3–0.

– Vi spelade på deras konstgräsplan som är ganska liten och fick inte alls spelet att stämma. Sedan är Adas riktigt bra. Det går inte att ta ifrån dem. De har flera starka huvudspelare och var starka på fasta situationer.

Innebär det att ni får se upp lite extra med Vimmerbys nickstarka spelare som Knut Gunnarsson och Rickard Thuresson?

– Jaså, spelar "Thure" fortfarande. Jag trodde att han lagt av. Men visst kommer vi få hålla lite extra koll på den biten.

undefined
Rickard Thuresson, Vimmerby IF

Ett vasst vapen för Ljungsbros del kan forwarden David Cederholm bli. Han briljerade i Rimforsa förra säsongen och har visat att han duger på en högre nivå med många mål på försäsongen.

– Cederholm är en målgörare av rang. Dessutom är han väldigt arbetsvillig och tar jobbet så fort han tappar boll. Det kan bli något riktigt bra av honom. Han får gärna avgöra mot Vimmerby. Om inte jag får läge för det, haha. 

I Ljungsbros lag återfinns även målvakten Albin Gustafsson. Han spelade i Kisa BK förra säsongen och är fostrad i Vimmerby IF från början.

– Han är en riktigt bra målvakt som kommer bli viktig för oss, säger Strömbom.

Fotnot: Vimmerby IF:s möte med BK Ljungsbro sänds på www.vimmerbytidning.se med start 14.55 på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!