Bexell visade vägen för nya serieledarna

6–1 hemma mot Hvetlanda GIF. Tredje raka segern och serieledning är det som gäller för nykomlingen Kisa BK. "Ärligt talat är jag inte förvånad", säger Rasmus Bexell som visade vägen med två mål i söndagens match.

Rasmus Bexell visade vägen med två mål mot Hvetlanda. Här gör han 2–0 för Kisa.

Rasmus Bexell visade vägen med två mål mot Hvetlanda. Här gör han 2–0 för Kisa.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-24 19:38

Kisa är alltså som nykomling i trean enda laget i serien som står med full pott efter tre omgångar. I segern mot Hvetlanda GIF hemma på söndagen visade de verkligen att det inte är något tillfällighet. Segern med 6–1 grundlades av den hemvändande anfallaren Rasmus Bexell som visade vägen med de två första fullträffarna i mitten av första halvlek.

– 1–0 var inte det svåraste målet jag har gjort direkt. Stephen Kikongo bröt in från kanten och hittade Adam Härnström. Han hade läge att skjuta själv, men jag ropade till han och fick bollen perfekt serverad. Sedan var det bara att rulla in den i öppet mål.

undefined
Kisa fick jubla över sex mål mot Hvetlanda.

Vid det andra målet krävdes det lite mer jobb av Bexell.

– Jag hade två spelare emot mig, men lyckades vinna duellen. Sedan hade jag lite tur med studsen och kunde lobbskjuta in bollen över målvakten som var på väg ut.

Hur skönt var det att få göra de där målen?

– Väldigt skönt. Jag hade inte tagit tillvara på mina lägen så bra i tidigare matcher. Så det var gott att få göra två nu.

Rasmus Bexell är inte överraskad över Kisas starka inledning på seriespelet.

– Vi har ett ruskigt bra lag. Kan vi spela lika bra som vi gjorde i första halvlek idag i fortsättningen så kan vi räcka långt.

undefined
Stephen Kikongo gjorde mål och var inblandad i mycket framåt för Kisa.

Efter den starten ångade Kisa bara på. 3–0 kom tio minuter före halvtid genom lagkaptenen Oskar Olsson Grönqvist. Tio minuter in i andra halvlek ökade planens gigant Stephen Kikongo på till 4–0. 

Kvarten från slutet var det Adam Härnströms tur att notera sig i målprotokollet. Gästerna fick sedan till ett tröstmål innan Adam Härnström fastställde slutresultat till 6–1.

– Det är starkt av oss att göra en så bra match. Vi har ändå ett par bra spelare borta, men de som spelar går ut och visar att det inte spelar någon roll, sa tränaren Alberis Da Silva som hyllade kollektivet för insatsen.

undefined
Alberis Da Silva var väldigt nöjd med lagets insats.

– Backlinjen är väldigt stabil och ger oss en trygghet i defensiven. Mittfältet är också starkt. Framåt så fungerar Mauricio Fagotti väldigt fint i sin roll bakom Adam Härnström och Rasmus Bexell som får göra två mål var. Det var väldigt kul att se.

undefined
Mauricio Fagotti gjorde sin första seriematch i KBK och var pigg i den första halvleken.

Nästa helg väntar Boren på bortaplan för Kisa.

– De kommer från en förlust och vill säkert ha revansch. Efter vår fina start med tre segrar kommer motståndarna säkert ha större respekt för oss i fortsättningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!