Stort intresse för cupen – så tänker VIF: "Avvaktande"

Den stora ungdomsfesten blev inte av förra sommaren. Men Vimmerby IF är mitt uppe i planerna för att genomföra Bullerby Cup i slutet på juli det här året. "Det är över 110 lag anmälda", säger David Lindgren, verksamhetsansvarig i föreningen.

Vimmerby IF och David Lindgren förbereder sig för att kunna genomföra Bullerby Cup i sommar.

Vimmerby IF och David Lindgren förbereder sig för att kunna genomföra Bullerby Cup i sommar.

Foto: Arkiv/Kollage

Fotboll2021-02-04 14:45

Att Bullerby Cup är en folkfest råder det inga tvivel om. Årligen brukar det samlas massvis av barn och föräldrar när turneringen går av stapeln under de sista dagarna i juli. Men förra året kom en pandemi i vägen och Vimmerby IF fick helt enkelt ställa in allt. 

Det var då. Nu, cirka åtta månader efter att föreningen tvingats ta det tuffa beslutet att ställa in, är man igång med planeringen inför Bullerby Cup 2021. 

– Vi måste utgå från att turneringen går att genomföra, säger VIF:s David Lindgren och fortsätter:

– Det är fortfarande tidigt att säga om det verkligen kommer att gå, men det finns hopp. 

Som läget med smittspridningen i samhället är nu, så känns en stor fotbollsturnering långt borta. Däremot har föreningen möjlighet att hålla på det slutgiltiga beslutet. Förra året dröjde det fram till den 4 juni innan man till slut var tvungna att säga nej. 

– Cupen är välförankrad i en bra organisation och vi kan hålla på beslutet ganska så länge. Skulle vi tvingas ställa in igen så får de anmälda lagen sina pengar tillbaka, säger David Lindgren.

Hur stort är intresset i nuläget?

– Det är redan över 110 lag anmälda. Sen är ju alla lite avvaktande i och med pandemin, så klart. 

Om turneringen blir av i sommar kommer det även finnas grupper för elvaåringar. Anmälan till egna spelklasser för tjejer och killar födda 2010 har öppnat.

– Vi har märkt av att det finns ett stort intresse där. Det var många tioåringar som skulle ha spelat förra året men som inte fick det, och därför vill vi ge dem möjligheten att spela turneringen nu i sommar, förklarar Lindgren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!