Sleipner värvar offensiv "brasse" från Kisa

Kisa BK kämpar med näbbar och klor för att försöka fixa nytt kontrakt i division tre. Nu får de klara sig utan nyckelspelaren Mauricio Fagotti. Ny klubbadress är Sleipner, serieledare i division två. "En spännande spelare som vi har följt länge", säger Robert Axelsson.

Mauricio Fagotti lämnar Kisa för Sleipner.

Mauricio Fagotti lämnar Kisa för Sleipner.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-11 08:30

Sleipner har tappat ett antal spelare senaste tiden. Nu agerar de för att nå målet om division ett. Mauricio Fagotti hämtas alltså in från Kisa BK. Den tekniske och offensive brasilianske mittfältaren har gjort det bra i KBK. Enligt Sleipners tränare Robert Axelsson kan nyförvärvet användas på alla offensiva positioner på mittfältet.

– Vi har fastnat för hans offensiva kvalitéer. Han jobbar dessutom hårt och vi tror att han kan blomma ut i vår typ av miljö, säger Robert Axelsson.

Vad är hans styrkor?

– Han har en fantastisk spelförståelse. Han är snabb och är lösningsorienterad på planen. 

Kontraktet med Mauricio Fagotti sträcker sig även över nästa säsong.

Fagotti må ha skrivit på för Sleipner men kommer vara utlånad till Kisa säsongen ut. Han kommer dock inte finnas med i truppen mot Myresjö/vetlanda då utlåningen inte har godkänts ännu av fotbollsförbundet.

Samtidigt går den 17-årige målvaktstalangen Mohammed Abdurahman i motsatt riktning och lånas ut till Kisa BK.

– Det är en suverän möjlighet för honom att känna på seniorspel. Jag vet att det finns lag närmare Norrköping att låna ut honom till, men vårt intresse för Mauricio gjorde att vi kunde hitta den här lösningen, säger Robert Axelsson.

Kisa BK är just nu sist i tabellen i division tre och är i stort poängbehov. I helgen väntar en ny oerhört viktig match för laget. Då blir det ny bortamatch, mot Myresjö/Vetlanda.                                          

– Det är en viktig match som vi nästan måste vinna för att hänga på de andra lagen i serien, säger Kisas tränare Alberis Da Silva.

Hur ser truppen ut inför mötet?

– Vi har fått tillbaka många spelare som inte var med i matchen mot IF Haga. En av de är vår mittback Gabriel Fagotti.

Kisa BK är laget i serien som har släppt in mest mål. 37 insläppta mål på 13 spelade matcher.

Då vill Da Silva fokusera mer på defensiven inför höstpremiären mot Myresjö/Vetlanda

– Vi måste bli bättre på att hålla det tätt bakåt. Vi har gjort många mål men det slutar oftast med att motståndarna gör fler än oss. Det har gett oss ett antal förluster vi inte borde ha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!