Storslam för Växjö DFF: "Ska fira med sång"

Växjö DFF satte stor prägel på F13-klassen i Bullerby Cup. Lag 2 vann finalen mot Rödsle och dessutom vann lag 1 bronsmatchen. "Vi ska fira med segersång hela vägen hem", sa Eliane Zamora i Växjö som gjorde det avgörande 2-0-målet i finalen.

Växjö DFF lag 2 firar segern i Bullerby Cups F13-klass med att tacka sina supporters.

Växjö DFF lag 2 firar segern i Bullerby Cups F13-klass med att tacka sina supporters.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-07-29 17:13

Efter en mållös första halvlek i finalen slog Växjö DFF:s Maja Svensson till i upptakten av den andra. 1–0-målet såg sedan ut att räcka gott och väl för att hålla undan, men mot slutet vaskade Rödsle fram ett par vassa kvitteringschanser. Då klev backen Eliane Zamora fram när det behövdes som mest och prickade in en frispark från distans till 2–0.

Vilt jubel utbröt och det eskalerade sedan på slutsignalen då det stod klart att Växjö tagit hem segern. Dessutom fyllde glada klubbkamrater från lag 1 på efter att precis ha tagit hem bronsmatchen på planen bredvid.

undefined
Eliane Zamora gjorde 2-0 för Växjö i slutminuterna av finalen och fick ta emot medaljen av Österprofilen Andreas Ravelli.

– Det känns väldigt stort att vinna Bullerby Cup. Vi har gjort en väldigt bra turnering och det var extra kul att få göra det avgörande målet, sa Eliane Zamora.

Hur ska ni fira detta?

– Det kommer bli mycket sång på vägen hem, sa Eliane som redan var ganska hes efter slutsignalen.

undefined
Alice Kennmarks VIF F13 tog tre raka segrar i B-slutspelet.

Vimmerby IF:s F13 lycka-lag lyckades bäst av de lokala lagen i klassen. I sista slutspelsmatchen mot Lärbro vann de med 4–1. Därmed gick de obesegrade genom B-slutspelet och tog hem det.

– Tjejerna har gjort det jättebra under turneringen. I gruppspelet slog de bland annat Rödsle BK som gick till final. Sedan hade vi inte den rätta energin med oss i alla matcher. Det var kul att få till den här fina avslutningen, sa Marcus Alsér som är tränare för laget.

Elsa Zukiewicz 2, Alice Kennmark och Elma Wärnelius gjorde målen i segern mot Lärbro.

Växjö DFF lag 2 vann finalen i F13-klassen med 2-0 mot Rödsle BK.
Växjö DFF lag 2 vann finalen i F13-klassen med 2-0 mot Rödsle BK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!