Storsegrar för Rimforsa i cupen

Rimforsas seniorlag hade en trevlig söndag. Både herrlaget och damlaget vann stort sina matcher i LågenergiHus-cupen.

Rimforsas herrlag vann stort mot Brokind i cupen. Även damlaget vann stort.

Rimforsas herrlag vann stort mot Brokind i cupen. Även damlaget vann stort.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2020-03-01 20:59

Det var inte helt överraskande de meriterade nyförvärven i respektive lag som visade vägen. I alla fall målmässigt. När herrlaget besegrade Brokind i derbyt med hela 10-2, så var Nisse Lindsten tongivande med sina fyra mål. Och det var som ni förstår av resultatet inget snack. 

– Det var ett statement. Vi ville gå ut och sätta ner foten. Inte mot Brokind, utan mer var vi står. Vi tror på det vi gör och ska vara några nivåer bättre än Brokind. Det skiljer två divisioner och vi hade ett starkt lag. Det är vi som styr. Man ska komma ihåg att för två år sedan så förlorade vi mot dem i cupen med 2–0, säger tränaren Erik Svensson och fortsätter:

– Vi har sex olika målskyttar, där Nisse Lindsten gör fyra av dem. Han betyder mycket. Och starkt av oss att göra tio mål. Vi fick många bra svar. 

Övriga mål av Conny Pethnakin, Henrik Isaksson, David Lund, Adam Strangnefelt och Daniel Barton. Sista målet i matchen var ett självmål. 

Damlaget vann klart mot Borens IK med 5-1. Hanna Hellström har fått en fin start i moderklubben och stod för tre av målen i RIF och där även Ea Wessén och Ida Engberg satte varsin fullträff. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!