Storseger för Vimmerbys damer i genrepet

Det blev seger för Vimmerby IF:s damer i lagets sista träningsmatch innan seriestarten. Men trots 8-1 hemma mot Tranås/Torpa var VIF-tränaren Daniel Ohlsson ändå inte helt nöjd: – Vi kommer inte upp i normal kapacitet idag.

Anna Karlsson gjorde fyra mål och var bäst när Vimmerby IF vann med hela 8-1 över Tranås/Torpa i genrepet inför seriestarten.

Fotboll2017-04-10 10:37

nder de inledande 20 minuterna av matchen spelade Vimmerby riktigt dålig fotboll. Det var inte mycket som stämde ute på planen.
– Vi värderar helt fel i många situationer. Vi missbedömer ofta och tappar mycket boll. Vi bjöd in Tranås/Torpa i matchen helt i onödan, berättar Daniel Ohlsson.

Efter den nästan lätt kaotiska inledningen tog Vimmerby grepp om taktpinnen efter att en oplanerad, men väldigt välbehövlig paus uppkom. Bortalagets målvakt blev skadad – ett avbrott som Vimmerby utnyttjade till fullo.

– I den korta pausen pratade vi ihop oss. Nu skulle vi börja utnyttja våra chanser, säger Ohlsson.
Det korta snacket gav direkt effekt hos hemmalaget. Från minut 23 och fram till halvtidsvilan tryckte Vimmerby in hela sex mål.

Inför andra halvlek var alltså matchen i princip redan avgjord.
Daniel Ohlsson menar att detta påverkade matchbilden under de sista 45 minuterna.
– Med ett 6-0-resultat i ryggen var det svårt att motivera spelarna i halvtid. I andra halvlek hade vi det lite svårare och vi sjönk ner i deras tempo.

Ytterligare två mål tillkom dock från hemmalagets sida och Tranås/Torpa fick även in ett tröstmål.
Vimmerbys målskyttar var Anna Karlsson 4, Nathalie Johansson 2, Maria Anspach samt Hanna Eriksson.

Bäst i hemmalaget var fyramålsskytten Anna Karlsson, som briljerade med sin stora arbetskapacitet matchen igenom.

Annandag påsk har Vimmerby seriepremiär i Division 2 Nordöstra Götaland hemma mot Assyriska.