Storebro vann bottenmötet - Boston nära nedflyttning

Glädje för SIF i Storebro. Stor besvikelse för BKB i Vimmerby. Det var känslorna efter lördagens derby, där Storebro vann med 4-1 (1-0) mot Boston.

Storebro tog en viktig 4-1-seger mot BK Boston under lördagen. Nu har de tre poängs försprång ned till kvalplatsen.

Storebro tog en viktig 4-1-seger mot BK Boston under lördagen. Nu har de tre poängs försprång ned till kvalplatsen.

Foto: Arkiv.

Fotboll2020-09-26 19:27

Det var en match som avgjorde mycket i bottenskiktet av division 5. Medan Storebro klättrar bort från en negativ kvalplats, hamnar Boston med ena benet i division 6. 

I slutet av första halvleken satte Robin Flöisbon dit 1-0 för Storebro. Erik Petersson utökade den ledningen tidigt i andra. Joakim Hammar reducerade för Boston, och det såg ut att kunna bli match igen. 

– Det var lite oroväckande med tanke på att vi tappat ledningen tidigare under säsongen. Men jag tycker ändå det kändes rätt stabilt, säger SIF-tränaren Torbjörn Pettersson. 

Han hade rätt. Anton Palmér gjorde 3-1 på nick och Axel Nilsson satte dit en frispark till 4-1. Det blev en efterlängtad seger för Storebro. 

– Det var väldigt viktigt. Vi tampas med framför allt Djursdala där nere. De har tuffa matcher kvar, så det ser bra ut, säger Pettersson.

Han ger beröm till Axel Nilsson, Anton Palmér och Jonas Fors. 

I Bostonlägret är det mer dystert. Nykomlingen ligger på fem poäng. De har tre poäng och 15 mål upp till Djursdala. Med andra ord ser laget ut att åka ur femman. 

– Skittråkigt. Jag tycker det här laget är för bra för division 6. Det känns som att hela säsongen har varit stolpe ut, säger Bostons tränare Robin Olsson. 

Om förlusten mot Storebro säger han så här: 

– Det är likadant som i tidigare matcher. Vi är med i första halvlek. Sedan händer något i andra och vi låter det rinna iväg, suckar tränaren, som berömmer Remy Barraza och Ali Soltani. 

"Skittråkigt", säger BK Bostons tränare Robin Olsson om att laget ser ut att åka ur division 5.
"Skittråkigt", säger BK Bostons tränare Robin Olsson om att laget ser ut att åka ur division 5.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!