Stor dramatik när Tuna hade hemmapremiär

Tungt. Så kan man kortfattat sammanfatta läget för IFK Tuna. Laget hade nog så många chanser att vinna hemma mot Tenhult. Istället blev det pisk med 2-3. "Känns jobbigt och orättvist", säger tränaren Mattias Gustavsson.

Tungt. IFK Tuna föll hemma mot Tenhult.

Fotboll2020-08-08 16:53

Tuna öppnade i ett stenhårt tempo mot förra årets division tre-lag Tenhult. Första tio minuterna var det i princip bara ett lag på planen. De blåvita kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och skapade ett par heta chanser och ett flertal hörnor. Martin Carlsson var närmast att spräcka målnollan efter just en hörna, men Tenhults-målvakten avvärjde i sista stund.

Istället för IFK-mål satte gästerna matchens första mål på en kontring. Det var en kalldusch modell större.

– Det var tufft att få det målet emot oss i det läget, säger Mattias Gustavsson.

Målet fick också den effekten att Tuna tappade både spel, humör och struktur. Tenhult tackade och tog emot och vände matchen till sin fördel. Utan nye målvakten Billy Enkooms fina ingripanden hade det rasslat till ett par gånger till. Nu blev det visserligen ett mål och 0–2 efter en hörna, där en Tenhultsspelare fick stå omarkerad på bortre stolpen och utöka ledningen.

Efter paus ryckte IFK upp sig flera nivåer.

– Vi spelar riktigt bra i andra och har egentligen konstant tryck. Tenhult är knappast över på vår planhalva.

Det var bud på reducering flera gånger, då kom en ny kalldusch och 0–3 efter slarv i Tuna. Gustavo Borges gav hemmalaget nytt hopp då han säkert bredsidade in Filip Ingemarssons läckra framspelning. De sista 25 minuterna var en konstant press från IFK, som radade upp fina möjligheter. Tuna fick bland annat en straff, som Gustavo Borges bommade.

Bara ett par minuter innan slutsignalen reducerade Anton Carlsson till 2–3. Något mer mål blev det inte.

IFK har fått en jobbig start på serien med två förluster. Redan på tisdag har laget chans på årets första poäng, då Aneby kommer på besök på Tunhamra.

I hemmalaget förtjänar alla beröm för en stark andra halvlek.

– Det känns tufft just nu. Vi ska ha minst en poäng med oss, säger Gustavsson och suckar.