Galet drama när Rimforsa föll i premiären

Två röda kort. Tappad 2-1-ledning till förlust med 2-3. Sista 25 minuterna av Rimforsas seriepremiär mot Gottfridsbergs på Kisa IP blev minst sagt dramatiska. "Även att vi avslutar med nio man ska vi inte behöva förlora. Det är lite typiskt oss", sa en märkbart besviken Mats Andersson efter matchen.

Rimforsa IF spelade en dramatisk premiärmatch på Kisa IP mot Gottfridsberg.

Rimforsa IF spelade en dramatisk premiärmatch på Kisa IP mot Gottfridsberg.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-16 20:20

Rimforsa tillhörde toppen förra säsongen och har ambitioner att göra det i år också. Gottfridsberg hemma i premiären såg ut som en överkomlig uppgift på förhand. 

RIF inledde också bra och var ytterst nära att ta ledningen, men målvakten gjorde en jätteräddning på Daniel Rambins avslut.

Rambin fick sin revansch i 33:e minuten då han säkert förvaltade en straff till 1–0.

undefined
Daniel Rambin gjorde 1-0 på straff för Rimforsa IF

– Okej att vi leder i halvtid, men jag tyckte inte att vi fick igång vårt spel. Det är långt ifrån den fotboll vi kan spela.

RIF fick en jobbig start på andra halvlek då gästerna omgående kvitterade till 1–1. Knappt 25 minuter från slutet återtog ändå svartvitt ledningen när Arvid Westerling gjorde 2–1.

Sedan började den riktiga dramatiken i 68:e minuten.

– Henrik Isaksson får rött kort och tyvärr blir Gottfridsbergs spelare skadad i den situationen. Det var ett befarat benbrott så ambulans tillkallades, säger Mats Andersson som fick samla sina spelare i omklädningsrummet under tiden.

– Vi fick möjlighet att prata igenom hur vi skulle spela med en man mindre. Dessvärre så tvingades vi göra ett par byten kort därefter. Petter Melkersson fick känning i baksida lår bland annat. 

När matchen kom igång igen så kvitterade gästerna till 2–2 kvarten från slutet. Rimforsa såg ändå ut att kan hålla undan och få med sig en poäng. Fem minuter från slutet fick RIF:s Yoosuf Mahammoud Maalin också rött kort och laget fick avsluta med två man mindre på planen.

I slutminuten kom nästa smäll när gästerna gjorde 3–2 och tog med sig samtliga tre poäng.

– Jag ser inte situationen så bra, men det såg ut att vara misstänkt offside. Gottfridsbergs spelare hann först på andra retur där. Samtidigt så visar det att de var hetare än oss och ville mer i det läget, sa Andersson som hade varit nöjd med en poäng med tanke på hur matchen utvecklade sig.

undefined
Mats Andersson, tränare för Rimforsa IF.

– Även att vi avslutar med nio man ska vi inte behöva förlora. Förra säsongen hade vi också ett par matcher där vi viker ned oss på slutet i avgörande lägen. Det börjar kännas lite typiskt oss och det ska inte behöva vara så.

Andersson valde att ge två spelare godkänt för sina insatser.

– Daniel Rambin gör det han ska och Petter Melkersson var också stabil.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!