Han räddade tung poäng i lokala derbyt

HM IS såg länge ut att gå mot förlust mot Djursdala i onsdagens lokala derby. Men då klev Karl Hjelmland fram och räddade hem en viktig poäng. "Det kan betyda mycket i slutändan", säger HM IS-tränaren Roger Olofsson efter 2–2.

Karl Hjelmland räddade en poäng till HM IS i derbyt mot Djursdala.

Fotboll2023-09-13 20:59

HM IS är i stort behov av poäng för att hamna på säker mark och man kom ut piggt i det lokala derbyt mot Djursdala som spelades i Gullringen där DSK stod som hemmalag. Bortagänget tog kommandot direkt och Djursdala fick det inte att stämma under den första halvtimmen.

HM IS skapade chans efter chans och till slut skulle ledningsmålet komma. På en hörna stod en omarkerad Erik Stejdahl som kunde sätta dit 1-0. Dryga tio minuter senare kvitterade Djursdala efter en tilltrasslad situation där Albin Isaksson var sist på bollen. Isakssons kvittering gav DSK energi och hemmalaget avslutade den första halvleken på ett mer övertygande sätt.

I den andra halvleken fortsatte Djursdala där de avslutade den första halvleken och man hade full kontroll. Christofer Borsiö gjorde 2-1 i den 69:e matchminuten och Martin Larsson Didi var oerhört nära att avgöra derbyt när han kom fri med målvakten. Men istället skulle en annan matchhjälte kliva fram och HM IS Karl Hjelmland räddade hem en poäng efter ha kvitterat på stopptid.

– Jag tycker vi inte kommer upp i den nivån som vi vill, säger DSK-tränaren David Henriksson.

För HM IS var det viktiga poäng i bottenstriden.

– Det var skönt faktiskt och det ger lite hopp inför de matcherna som är kvar, säger Roger Olofsson.

I hemmalaget var Petter Sandberg, Jakob Karlsson, Ludvig Lundqvist och Emil Sandberg bäst. Motsvarigheten i HM IS: Adam Rosenqvist, Gibril Bah, Teodor Berggren och Kalle Hjelmland.