Inget spel i fyran för IFK Tuna: "Gjort ett bra kval"

IFK Tuna förlorade den avgörande kvalmatchen borta mot Tenhult med 2–3. Efter slutsignalen stod en ensam huvudtränare Lasse Gustavsson utanför omklädningsrummet och samlade sig. "Det är en stor besvikelse i laget nu", säger han.

Lasse Gustavsson var nöjd med sitt lags insats mot Tenhult, men var samtidigt ledsen över att det inte gick hela vägen.

Lasse Gustavsson var nöjd med sitt lags insats mot Tenhult, men var samtidigt ledsen över att det inte gick hela vägen.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-10-28 16:35

Sporten var på plats i ett kyligt Tenhult för den avgörande kvalmatchen mellan IFK Tuna och Tenhult. Tuna behövde vinna matchen för att ta klivet upp till division 4. En möjlighet som de inte lyckades ta efter att Tenhult vann med 3–2.

– I grunden är det en rättvis seger för dem. Men jag tycker att vi genomför matchen på ett bra sätt och jobbar för varandra. Jag är stolt över hur grabbarna spelar och de följer den taktiken som vi hade, säger IFK Tunas huvudtränare Lasse Gustavsson.

Som Lasse var inne på så var Tenhult det bättre laget i stora delen av matchen. Tuna kunde tacka sin målvakt Abdelrahman Ammar som höll kvar laget länge i kylan. Men Ammar kunde inte stå emot hur länge som helt och Tenhult gled ifrån till en 3-0-ledning.

– Det syns att Tenhult kommer från en division högre än oss. De går in i situationerna på ett annorlunda sätt.

IFK Tuna skapade lite nerv på slutet hos hemmapubliken efter två sena reduceringsmål från Victor Gustavsson och Filip Fungmark.

– Starkt av oss att komma tillbaka, även om vi hade behövt göra två mål till.

Nu när det är över, hur väljer du att summera säsongen?

– Jag är nöjd med säsongen. Jag tycker vi gör ett bättre kval än vad jag trodde innan. Vi har tagit stora kliv och vi har varit mentalt starka hela säsongen. Det visade vi här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!