Stjärnan skadad när Linköping vann

Linköping hakar på i den damallsvenska toppen efter 1–0 hemma mot Kif Örebro. Smolket i bägaren? En skada på norska landslagsmittfältaren Frida Maanum.

Linköpings Ronja Aronsson blev matchens enda målskytt mot Kif Örebro. Arkivbild.

Fotboll2020-07-29 21:30

Linköping fortsätter att imponera i damallsvenskan och sätter i och med segern hemma mot Kif Örebro press på toppduon Rosengård och Göteborg som drabbar samman på torsdagen.

Matchens enda mål var kanske inte det vackraste som gjorts på Linköping arena, men Ronja Aronssons "fullträff" var inte mindre viktig för det.

Klockan stod på 42 minuter när Frida Maanum slog en hörna som såg ut att gå över kortlinjen. Bollen stoppades dock upp av Örebroförsvarare och dök i stället upp framför fötterna på Aronsson – som trots att hon inte fick någon vidare träff lyckades peta in 1–0 intill den främre stolpen.

Linköping lyckades sedan hålla undan matchen ut – men trots det var allt inte frid och fröjd.

Viktige mittfältskuggen Maanum fick i den andra halvleken en känning och tvingades i den 66:e minuten kliva av med en misstänkt lårskada. Oroväckande för tränare Olof Unogård då den norska landslagsspelaren varit en av Linköpings viktigaste pjäser i starten av damallsvenskan med tre mål på kontot.

Säsongens femte seger skickar upp Linköping på andra plats, på samma poäng som Göteborg och en före Rosengård.