Sterling visade vägen i Chelseas kross

Den ifrågasatta stjärnan Raheem Sterling visade vägen för Chelsea. Engelsmannen var inblandad i det mesta när Londonklubben tog första segern för säsongen efter 3–0 mot Luton.

Raheem Sterling, i mitten, stod för två mål och en assist när Chelsea slog Luton.

Fotboll2023-08-25 22:59

Två matcher, noll segrar. Det var storklubben Chelseas facit när de tog emot nykomlingen Luton i den tredje omgången av Premier League.

Den engelske stjärnan Raheem Sterling – som blivit ifrågasatt på grund av sitt målfacit och skadeproblem sedan flytten från Manchester City i fjol – klev fram och tog på sig hjälterollen.

Yttermittfältaren placerade distinkt in 1–0 efter dryga kvarten. I den andra halvleken blev Sterling tvåmålsskytt när han satte 2–0 i den 68:e minuten.

Fransmannen Malo Gusto, som värvades till Chelsea i januari men anslöt till klubben under sommaren, assisterade till bägge målen.

Några minuter senare var det Sterlings tur att agera framspelare. Engelsmannen hittade anfallaren Nicolas Jackson med ett lågt inlägg. Den sistnämnde gjorde inget misstag och rakade enkelt in 3–0 – det var senegalesens första mål Premier League-mål för klubben.

I och med segern ligger Chelsea nu åtta i den haltande tabellen. Luton, som bara har spelat två matcher hittills, är sist i tabellen på noll poäng.