Mardrömsstarten blev för tuff för Gullringen

Tranås borta, på hösten. Nej, det är inte Gullringens grej. För andra året i rad tvingades de klara sig utan en drös ordinarie spelare. Det faktumet och en mardrömsstart visade sig vara alltför tufft. TFF vann med 3–1 mot ett tappert kämpande Gullringen.

Tranåsjubel efter sitt tredje mål för kvällen mot Gullringens GoIF. TFF vann toppmötet med 3-1.

Fotboll2023-09-01 21:54

Dystra miner, djup besvikelse, ilska. Såna känslouttryck kan man tro att det var i Gullringens läger efter den jobbiga förlusten i toppmötet mot Tranås FF i fredags kväll. Men nä, riktigt så var det inte – trots allt.

– Det är sällan jag upplevt att det varit sån bra stämning efter en förlust, säger spelande tränaren Ola Lindblom kort efter matchens slut på konstgräset på Bredstorps IP.

Det finns en förklaring till det.

Gullringen fick nämligen klara sig utan sex-sju ordinarie spelare. Precis som var fallet 2022. De som var på planen kämpade och slet hårt – i 90 minuter.

Ola Lindblom var en av dem som inte kunde spela, trots att han var uppsatt på bänken.

– Jag testade lite på uppvärmningen, men fick känningar i knäet igen, säger han.

Den ende som i princip var spelbar på bänken var lagledaren Tim Samuelsson (!).

Matchen så. Ett favorittippat Tranås satte tonen direkt och nätade redan i den första matchminuten. Bollskicklige Haris Kaharevic tunnlade en back i Gullringen innan han iskallt placerade in 1–0. Några minuter senare small det igen. Kaptenen Tobias Åkesson stormade fram i straffområdet och nickade in 2–0.

Snacka om mardrömsstart för ett åderlåtet Gullringen.

– Det var jättejobbigt såklart. Vi hittade inte rätt första 20-25 minuterna, säger Ola Lindblom.

Från sidan fick han ändå se Gullringen reducera efter att Albin Gustafsson säkert gjort mål på straff. Nytt hopp och nytt liv i toppmötet. Ändå...det var Tranås som inte oväntat höll i taktpinnen och styrde spelet med ett snabbt passningsspel.

– De är duktiga, inget snack om saken, tyckte Lindblom.

Innan halvleken var slut kom 3–1 på straff.

Efter paus skapade Tranås en hel del framåt till en början, utan att få utdelning. Rutinerade målvakten Tobias Carlsson var alert och stod för några vassa räddningar. Efterhand flyttade Gullringen upp positionerna och reducerade – trodde nog alla. Men Marcus Oskarsson Johanssons nickmål dömdes bort.

– Jag förstår faktiskt inte varför. Det såg ut att vara helt korrekt, men tydligen inte.

TFF höll undan och vann, fullt rättvist.

– Kan vi visa den här inställningen och attityden finns det alla möjligheter att det kommer gå bra för oss i höst, säger Ola Lindblom och hyllar hela laget för insatsen.

I nästa omgång väntar nytt tufft motstånd i form av serieledande IK Vista.