Stentuff omstart för Vimmerby

Vimmerby IF har haft det tungt i division ett under våren och ska nu ladda om för höstsäsongen som inleds på lördagen. Men man ställs mot tuffast tänkbara motstånd direkt i form av serieledande IFK Norrköping. ”Vi har ingen press på oss”, säger backen Nathalie Milton.

Nathalie Miltons Vimmerby ställs mot serieledande IFK Norrköping i dag.

Nathalie Miltons Vimmerby ställs mot serieledande IFK Norrköping i dag.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-08-03 07:30

Vimmerby IF och IFK Norrköping lever i två helt olika världar. VIF slåss för sin överlevnad i botten av divison ett med sina sju poäng medan IFK Norrköping leder serien med sina 31 poäng. När lagen möttes i våras vann IFK Norrköping med klara 5–0. Nu möts lagen igen på Skobes Arena. För VIF är det dags att komma igång och verkligen visa att man ska vara ett lag som har i division ett att göra.

– Det känns bra att vi haft ett uppehåll och nu har vi vänt blad och startat ett nytt kapitel, säger den rutinerade högerbacken Nathalie Milton.

Milton menar att spelglädjen har saknats i VIF under våren och att det är skälet till den skrala poängskörden.

– Innan uppehållet var det riktigt tungt och vi tappade glädjen. När man tappar den så hjälper det inte vad man än gör, säger hon.

Vad har ni tryckt på inför matchen mot IFK?

– Vi har inte bara pratat om den här matchen specifikt utan vi har pratat om resten av säsongen. Jag känner att vi alla måste dra åt samma håll och höja varandra. Mycket ligger så klart på mig och de andra äldre spelarna i laget. Det är vi som ska dra lasset och se till att alla trivs. Vi är inne i en generationsväxling och nu handlar det om att utveckla de yngre.

Det kommer att krävas något alldeles extra av VIF om man ska ta poäng av IFK Norrköping, som bara tappat poäng i tre matcher hittills.

– Vi kommer inte att få så många chanser så jag tror de fasta situationerna kommer att bli avgörande. Får vi en hörna så måste vi sätta dit den. Norrköping är jättebra och spelar verkligen bra fotboll. Alla måste vara på hundra procent, om inte mer, för att vi ska kunna vinna. Men vi har samtidigt ingen press på oss utan vi ska bara ut och spela vårat spel sen får vi se hur det slutar, säger Milton.

Nathalie Milton är en viktig kugge i Vimmerby IF och bidrar med erfarenhet och ledarskap. Personligen tycker hon att den här säsongen har gått bra efter förutsättningarna.

– Det har känts bra men samtidigt så har jag ett helt annat liv vid sidan av nu och kan inte träna lika mycket som förut. Mina prioriteringar är lite annorlunda nu jämfört med för tio år sedan.

Dagens utmaning som redan är tuff kommer bli allt svårare för VIF då laget saknar flera spelare. Anna Karlsson, Tilda Föghner, Stina Kägu Bragsjö och Elin Ryd missar alla matchen på grund av skador.

– Ihop med de som lämnat klubben i sommar är det en stark uppställning vi tappar. Det blir ett ungt gäng vi kommer med, säger tränaren Jonas Karlsson.

Följ matchen: Vi rapporterar direkt i vår app och på vimmerbytidning.se. Avspark 16.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!