Huvudtränaren stannar i klubben: "Ska bli roligt"

HM IS har löst tränarfrågan. Det blir minst ett år till på posten för Andreas Stejdahl. "Jag vill fortsätta vara med och hjälpa till", säger han.

Andreas Stejdahl fortsätter som huvudtränare för HM IS.

Andreas Stejdahl fortsätter som huvudtränare för HM IS.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-12-12 19:00

2023 hamnade HM IS precis ovanför kvalplats och lyckades därmed hålla sig kvar i division 5. Andreas Stejdahl blir nu kvar som huvudtränare.

– Ja, det stämmer. Jag vill fortsätta vara med och hjälpa till, säger han.

Vem som kommer stötta honom i sitt arbete är ännu inte klart.

– Nej, inte riktigt. Adam (Rosenqvist) är lite osäker och har ännu inte bestämt sig.

Hur har diskussionerna gått?

– Det är ju mest Roger ("Bullford" Olofsson) jag pratat med. Bland annat om att vi vill förstärka truppen med några nya spelare.

Hur ser det ut på spelarfronten?

– Det verkar som vi får behålla truppen. Det är ingen som aviserat att de ska lämna och Dennis Davidsson som var med oss på slutet av säsongen verkar vilja fortsätta.

Du har tidigare nämnt att du ser en stor potential i laget, har det bidragit till ditt beslut?

– Ja, så är det. Det ska bli roligt att se vad vi kan få till kommande säsong. Det var mitt första år som tränare på seniornivå, innan har det bara varit ungdomslag. Men det ska också till att vi får en bra träningsnärvaro för att få en utveckling.

HM IS-tränaren berättar att det finns potentiella namn in som de diskuterar med. Självklart vore Oskar Stejdahl, som inte tagit ett beslut om sin fotbollsframtid, en rejäl drömvärvning för HM IS.

– Vi har självklart pratat med honom, men han har inte sagt någonting om ett beslut ännu. Han har ju en del erbjudanden att ta ställning till. Att få med honom som en spelande tränare hade varit lite av en dröm, säger Andreas Stejdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!