Stärkt VIF tar sig an tuff bortamatch

Eneby BK – borta. På förhand har Vimmerbys herrlag en tuff utmaning framför sig på lördagen. Men... Norrköpingsgänget har inlett serien sämre än vad många trodde. ”Segern mot Högsby har stärkt oss”, säger VIF-tränaren Dragan Zivic.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-05-11 06:55

Förra säsongen bjöd de båda lagen på en härlig och frejdig tvekamp på Maxivallen. Vimmerby förlorade med 1–3, men stod då för en stark prestation.

Nu är det alltså revanschläge för VIF.

– Jag vet att det är ett lag som är bra på, och som gärna vill lira boll. Däremot ska de inte vara så fysiskt starka, säger Zivic.

Förra helgen vann Vimmerby hemma mot Högsby, där Rickard Thuresson avgjorde sent med sitt 1–0-mål.

– Det var en viktig seger för oss. Det var ett skönt kvitto på att vi kan matcha de bättre lagen i den här serien. Man ska veta att åtta av spelarna i startelvan mot Högsby är 20 år och yngre. Med tanke på det gjorde vi en mycket bra match.

Mot Eneby, som bara har en poäng så här långt, vill han se att VIF fortsatt har ett vasst djupledsspel – men inte bara det.

– Helst vill jag att vi ska ha ett varierat spel, där vi kan varva ett bra djupledsspel med att hålla mer i bollen. I andra halvlek mot Högsby märktes det att vi är lite orutinerade, då vi blev stressade.

I Eneby spelar som bekant numera den notoriske målskytten Albert Johansson, värvad från Hultsfreds FK till den här säsongen. På målkontot har han dock bara en fullträff hittills.

– Vi har bra koll på honom och vet att han är det stora hotet framåt, säger Dragan Zivic.

Truppen mot Eneby blir i stort sett densamma som senast, där Petter Gustafsson utgår för bal. Erfarne och viktige Markus Ahl är tillbaka i truppen.

Liverapportering: Matchen rapporteras direkt i vår app och på vimmerbytidning.se. Avspark 14.00.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!