Stark Hultsfredsprägel på VIF-truppen i år

Vimmerby IF:s trupp har numera hela nio spelare och en tränare med rötter i Hultsfreds kommun. "Det är klart att det spelade in när jag valde VIF", säger nyförvärvet Ahmed Tarabeih.

Vimmerby IF har totalt nio spelare i truppen som kommer från Hultsfred kommun.

Vimmerby IF har totalt nio spelare i truppen som kommer från Hultsfred kommun.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-04-12 19:00

AVSPARK 2022

Sedan tidigare återfanns Knut Gunnarsson från Målilla, Anton Ljungberg från Silverdalen, Virserumsbördige Belmin Hrustic, Lojalprodukten Ludwig Strömbom och Hultsfredsfostrade duon Vladimir Radak och Haris Dreco i VIF-truppen. I år har Ahmed Tarabeih, Selatin Shaljani och Ilhan Jejna tillkommit. Alla tre med rötter i Hultsfreds FK. 

– Det är ganska naturligt att spelare från Hultsfredstrakten söker sig till oss. Vimmerby ligger på en högre nivå än klubbarna i kommunen. Sedan underlättar det att jag har bra koll på spelarna från trakten från tiden som Målillatränare, säger Patrik Gunnarsson.

undefined
Ahmed Tarabeih måttar ett inlägg.

Ahmed Tarabeih är en av alla duktiga spelare som hämtats från grannkommunen Hultsfred. 21-åringen valde att lämna moderklubben till förmån för SK Lojal redan som 14-åring.

– Jag kände mig redo att spela seniorfotboll i tidig ålder, men när jag inte fick den chansen i HFK valde jag att byta till Lojal. 

Förra året spelade han i IFK Oskarshamn, men tröttnade på resorna från Hultsfred.

– Då blev det ganska naturligt att välja Vimmerby. Jag kände Vladimir Radak och tränaren Patrik Gunnarsson sedan tidigare. När dessutom Ilhan Jejna och Selatin Shaljani valde VIF kändes det helt rätt.

I VIF har han visat fina takter under försäsongen.

– Min naturliga position är högerback, men jag har fått prova en del på mittfältet också. Det är bara utvecklande.

Hur långt kan ni nå i år?

– Ärligt talat blir jag chockad om vi inte vinner serien och går upp.

undefined
Selatin Shaljani jublar ikapp med Joakim Storm.

18-årige Selatin Shaljani är ett annat starkt tillskott i truppen som utgår från Hultsfred. Han kommer närmast från elitklubben Jönköping Södra och studier på fotbollsgymnasiet de senaste ett och ett halvt åren.

Varför valde du Vimmerby?

– De visade stort intresse och när jag fick lära känna gänget i laget så bestämde jag mig snabbt. Jag tycker att truppen har en bra mix med unga lovande spelare och äldre rutinerade. Jag lär mig mycket av de erfarna spelarna.

Efter en bra start på försäsongen har forwarden drabbats av skadeproblem.

– Jag har bekymmer med en menisk, men det känns allt bättre. Förhoppningsvis kan jag börja träna nästa vecka. Det känns jobbigt att missa matcher i början av säsongen, men den är lång så jag har tid att komma tillbaka och vara med och bidra, säger Shaljani som tror mycket på sitt nya lag.

– Vi är absolut bra nog för att vinna serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!