VIF ut som ett nytt lag efter paus – förlorade ändå

En straff och en klack. Så gjorde Ljungsbro målen när de vann med 2–0. Vimmerby fick därmed inte den start de önskat på hösten. "Jag tycker att vi ger dem en rejäl match", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson, som var besviken över straffsituationen.

Vimmerby blev nollat i höstpremiären. Ljungsbro vann med 2-0.

Fotboll2023-08-11 22:01

Däng med 6–2 i våras. Stryk med 2–0 i fredags kväll. Serieledande Ljungsbro blev återigen en för svår uppgift att rå på för Vimmerby. Hemmalaget skapade momentum efter sina två mål i den första halvleken. En halvlek där Vimmerby inte var bra – på flera sätt. Anfallsspelet var i princip obefintligt och det fanns mer att önska både i passningsspel och rörelse.

– Dom är bättre än oss i första, så är det. Vi kom inte riktigt rätt, menar Gunnarsson.

Det ska samtidigt sägas att inte heller Ljungsbro glänste särskilt mycket i den första halvleken. Men, de kändes ändå mer homogent, mer konsekvent – och hade sitt vassa djupledsspel att luta sig emot. Det var också i det långa spelet som båda målen kom till.

• 1–0: Förre Rimforsaspelaren Nisse Lindsten löpte sig loss och fick med sig en straff i en närkamp med Knut Gunnarsson. David Lundgren var stensäker när han gjorde sitt åttonde straffmål i serien.

• 2–0: Ny snabb omställning med Lindsten i huvudrollen. Anfallaren ryckte i djupet, fick bollen, lobbade över utrusande VIF-målvakten Gustaf Johansson och avslutade hårt uppvaktad med ett klackmål.

– Deras nummer 11 (Lindsten) var den stora skillnaden mellan oss. Han är smart och skicklig. Som när de får straffen. Den är jäkligt billig, men han är rutinerad där.

Vimmerby kom sedan ut i den andra halvleken, som ett nytt lag.

Vad sa ni egentligen till varandra i paus?

– Att vi skulle flytta fram positionerna och fortsätta våga spela upp bollen bakifrån.

Halvtidssnacket verkade i vilket fall ha en positiv effektiv på laget. VIF visade upp en helt annan sida än första 45 minuterna. Flera spelare var betydligt mer delaktiga, det fanns en annan trygghet med bollen och framförallt...VIF-spelarna löpte betydligt mer.

– Vi gör det bra i andra. Vi synkar mycket bättre samtidigt som Ljungsbro går ner sig. Det är så synd bara att vi inte får in något mål. Det var vi värda.

Vimmerby vaskade fram ett par bra chanser, precis som hemmalaget. Några mål blev det ändå inte.

I VIF gjorde skadedrabbade Joakim Storm comeback på allvar, då han byttes in i den andra halvleken. "Nygamle" spelaren Jonatan Stridh fick chansen från start och spelade hela matchen. Tränare Gunnarsson sa så här:

– Båda gjorde det väldigt bra. Det var kul att se. Men det finns det mycket att ta med sig härifrån.

Ljungsbro-VIF: 2-0

1–0 (30) David Lundgren, 2–0 (35) Nisse Lindsten