Goranci: "Stod upp väl i 70 minuter"

Gullringen föll med 2–1 borta mot Västerviks FF. "Vi stod upp väl i 70 minuter", sa spelande tränaren Karlo Goranci.

Gullringens Alexander Svartz hinner före Västerviks Simon Larsson.

Gullringens Alexander Svartz hinner före Västerviks Simon Larsson.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2022-03-13 16:41

Gullringen startade stark, men släppte ändå in ett tidigt mål. VFF fick en gratischans efter slarv av gästernas försvar och den tog Melvin Svensson tillvara på efter tio minuter.

Fem minuter senare var Gullringen nära att kvittera två gånger om efter hörna. Marcus Oskarsson Johansson fick det första läget och Ola Lindblom det andra.

Kvitteringen till 1–1 dröjde istället till fem minuter före halvtid. Slarv av VFF:s försvar ledde till att Herman Lynbech och Marcus Oskarsson Johansson kunde jobba fram bollen till Albin Gustafsson. Han bredsidade retfullt enkelt in bollen via stolpen.

undefined
Albin Gustafsson gjorde Gullringens mål.

– Första halvlek är jag väldigt nöjd med. Vi har fina kombinationer och spelar stundtals ut dem. Det som fattas är skärpan på sista tredjedelen av planen, sa spelande tränaren Karlo Goranci.

Ricky Gustavsson hoppade in från start i andra halvlek för Gullringen och såg spelsugen ut direkt. VFF lyfte sig ett snäpp och fick övertaget när Simon Larsson gjorde 2–1 en kvart in på halvleken.

– Västervik tog över lite i andra när Amel Komina kom in på mittfältet. Samtidigt så kommer de inte till så många lägen så försvarsmässigt är jag ändå nöjd.

Mindre nöjd var Goranci med att han inte fick straff i en situation på slutet.

– Jag blir fälld när jag ska avsluta så den var klockren. Hade vi fått med oss den och gjort 2–2 hade det känns mer rättvist. Vi får ändå ta med oss att vi står upp väl mot ett bra lag från division tre igen. 

Gullringen möter Kisa borta i nästa träningsmatch på fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!