Stark andra halvlek räckte för IFK Tuna

Första halvlek var mållös i matchen mellan Djursdala och gästande IFK Tuna på Dalavallen på fredagen.

Djursdala SK förlorade mot IFK Tuna

Fotboll2023-07-07 20:55

I andra halvlek var det dock IFK Tuna som var starkare och vann till slut med 3-1 i division 5 Småland nordöstra herr.

Inget av lagen lyckades göra mål under första halvlek, men direkt efter pausen slog Victor Gustavsson till och gav IFK Tuna ledningen.

I 70:e minuten slog Johan Lundin till, och gjorde 0-2.

Reduceringen till 1-2 kom med fyra minuter kvar att spela, när Isack Thuresson slog till och gjorde mål för Djursdala. Mer än så blev det dock inte för Djursdala.

1-3-målet för IFK Tuna kom direkt därefter när Anthon Békési med tre minuter kvar att spela gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Djursdala har två vinster och tre förluster och 19-17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IFK Tuna har tre vinster och två oavgjorda och 15-9 i målskillnad.

Djursdala stannar därmed på åttonde plats, och IFK Tuna på andra plats, i tabellen.

Nästa motstånd för IFK Tuna är Ankarsrum. Lagen möts lördag 12 augusti 16.00 på Tunhamra.