Stahre: "Vi har ingen stabilitet"

Fyra förluster på åtta matcher sedan Mikael Stahre tog över. Och 13 mål bakåt. –Vi är extremt missnöjda med att vi släpper in så mycket mål. Vi har ingen stabilitet, säger IFK Göteborgs tränare efter 1–2 hemma mot Varbergs Bois.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre i mitten.

Fotboll2021-08-23 21:11

För fyra veckor sedan förlorade Blåvitt borta mot Varberg med 0–2 utan att vara i närheten av att ta poäng. Då hamnade Göteborg i underläge redan i femte minuten.

Nu på Ullevi dröjde det till sjätte minuten.

Tashreeq Matthews skruvade ett lågt inlägg som vred sig mot mål. Robin Tranberg rusade mitt emellan de två passiva mittbackarna Mattias Bjärsmyr och August Erlingmark och stötte enkelt in 1–0 till Varberg.

– Att komma i underläge någon gång ibland ingår i spelet. Men det har blivit lite för ofta. Och det präglar matchen väldigt mycket. Istället för att vara framåtlutade blir vi jävligt stressade i spelet, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Samtidigt är de (Varberg) stabila och välorganiserade och drar ner på tempot. Och det är alltid trevligt att spela på resultat i fotboll. Men återigen fick vi inte spela en normal fotbollsmatch. Det blir jävligt jobbigt när det händer gång på gång.

I fem av Blåvitts sex senaste allsvenska matcher har laget hamnat i underläge inom 20 minuter.

– Jag har mina funderingar kring vad det beror. Det är mycket slump säkert, men säkert andra detaljer också. Men jag inte dela med mig av allt, säger Stahre.

”Har inget spel alls”

Mittfältaren Sebastian Eriksson står och tittar ner i bordet efter matchen. Han pratar också om alla dessa dåliga starter och bristerna i försvarsspelet.

– Vi tränar hårt i veckorna och försöker sitta ihop. Och sen går vi ut på Ullevi och motståndarna får en målchans, så är det mål varje gång, känns det som. Varje målchans vi släpper till blir det farlig och mål nästan varje gång. Så kan man inte ha det.

Sebastian Eriksson saknade också ett eget anfallsspel hos Blåvitt.

– Vi har i princip inget spel alls. Vi har inga kombinationer. Vi har i stort sett ingenting. Springer bara runt i dvala. Det känns som att vi inte ens är nära att skapa målchanser eller vara kreativa på något sätt. Det är bara tomt.

Och andra halvlek började med att Varbergs nyinbytte sydafrikan Ryan Moon skickade in 2–0 när Mattias Bjärsmyr försökte nicka bort en lång lös frispark med råkade styra bollen rakt på Moons vänsterfot.

Två avslut på mål. Båda i mål. 2–0 för Varberg.

– Då var det inte bara en uppförsbacke, utan ett extremt brant sådan, säger IFK-tränaren Mikael Stahre.

Sex i rad utan förlust

Joakim Perssons Varberg har spelat sex matcher i rad i allsvenskan utan förlust. Och nu klättrade de förbi även IFK Göteborg i tabellen.

IFK Göteborg slängde in alla offensiva och kreativa krafter som fanns. Simon Thern, Hosam Aiesh och Robin Söder byttes in. Visst fick de blåvita lite mer anfallsspel, fler löpningar och ibland högre bolltempo. Men det ledde till väldigt lite.

I 82:a minuten kom hemmalagets första skott på mål. Mittbacken August Erlingmark från 25 meter. Mitt på Varbergsmålvakten Stojan Lukic.

Till sist skickade Robin Söder in 1–2 på tilläggstid. Men mer hann hemmalaget inte med.