Stabil seger för VIF

De flesta hade nog räknat med en enkel seger för Vimmerby mot bottenlaget Lindö. Och visst vann VIF, men siffrorna 3-1 (2-0) speglar verkligen inte matchbilden. - Det här var en riktig skitmatch. Men jag ber inte om ursäkt för de tre poängen, sa Vimmerbys tränare, Tommy Svensson Pöder, efter matchen.

Johan Holmberg nickade in 1-0.  Foto: Fredrik Lindberg

Johan Holmberg nickade in 1-0. Foto: Fredrik Lindberg

Fotboll2009-08-05 06:28

Även om Vimmerby gjorde sin förmodligen sämsta insats för säsongen i fotbollstrean, så ska det direkt sägas att det aldrig var någon direkt fara för Vimmerbys seger. Efter två mål under den första halvlekens första hälft, kändes det avgjort. Tyvärr verkade Vimmerbyspelarna tycka det själva också?
1-0 kom efter en högerhörna, slagen av Jesper Lätts känsliga vänsterfot. En helt omarkerad Johan Holmberg mötte bollen med en distinkt skalle vid straffpunkten och Lindös målvakt var helt chanslös. Då hade matchklockan inte tickat längre än till fem minuter.
- Vi har tränat ganska mycket på fasta situationer under uppehållet, så det var skönt att det gav resultat, sa Vimmerbytränaren.
- En rejäl markeringsmiss från vår sida. Jag tycker att vi skänker bort de två första målen, kontrade Lindös tränare, Thomas Nockmar.
Vimmerbys andra mål gjordes av Jimmy Gustavsson, som tack vare en fint slagen passning av Jesper Lätt kunde löpa sig loss från försvaret. Fri med målvakten rullade han in bollen i bortre burgaveln.