Hellström vill visa hjärta för moderklubben

Degradering och tunga tapp av spelare. Existensen för Rimforsas damlag var hotad ett tag. Nu har man vänt det till något positivt. "Jag tror det blir bra för Rimforsa att börja om i fyran", säger Hanna Hellström som är en av flera spelare som gör comeback.

Rimforsas lag stående fr.v: Hanna Hellström, Jennifer Pettersson, Madelene Borg, Amanda Thörngren, Malin Stjernborg, Tilda Öhlin, Alma Lönning, Antonia Lindström, Klara Borg. Knästående fr.v: Alice Ribba, Malin Jannesson, Saga Borg, Jasmine Ingvarsson och Edith Djerf.

Rimforsas lag stående fr.v: Hanna Hellström, Jennifer Pettersson, Madelene Borg, Amanda Thörngren, Malin Stjernborg, Tilda Öhlin, Alma Lönning, Antonia Lindström, Klara Borg. Knästående fr.v: Alice Ribba, Malin Jannesson, Saga Borg, Jasmine Ingvarsson och Edith Djerf.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-11 17:00

Avspark 2023

Att Hanna Hellström valde att göra comeback i moderklubben igen kommer få stor betydelse för Rimforsa. Hon har rutin från spel på betydligt högre nivå. 32-åringen bor numera på orten och efter att ha fött sitt andra barn i oktober ifjol kände hon suget efter fotbollen igen.

– Valet stod mellan att spela i Rimforsa eller att inte spela alls. Jag var lite osäker på vilken nivå jag skulle hålla efter graviditeten, men jag hittade tillbaka ganska snabbt efter ett par träningar. Då kändes det givet att köra och visa hjärta för klubben.

undefined
Hanna Hellström är tillbaka i Rimforsa efter att ha blivit mamma till sitt andra barn i oktober förra året.

Efter två säsonger som bottenlag i division 2 är det division 4 som gäller för Rimforsa i år. Klubben valde frivilligt att kliva ned efter att flera nyckelspelare lämnat efter förra säsongen.

Hur ser du på det?

– Det är alltid tråkigt att behöva dra sig ur och det sänder inga bra signaler. I det här läget känns det ändå rätt för RIF att börja om i en serie som man inte kan åka ur. Det betyder att vi kan jobba lite mer långsiktigt och utan press.

Rimforsa kommer till spel med en trupp där yngre förmågor blandas med rutin. Nya i klubben är Ella Agnevik, som har en bakgrund i Kenty, och Jennifer Pettersson och Madelene Borg har anslutit från Gullringen. Dessutom gör tidigare RIF-spelarna Emilia Björeman, Elin Blomberg, Maja Larsson och Tilda Öhlin comeback.

– Jag kände inte så många av spelarna i laget sedan tidigare, men vi har funnit varandra snabbt. Sammanhållningen i laget är bra och många är träningsvilliga. Det känns som en bra grund att bygga på, säger Hellström som inte är äldst i laget.

– Malin Stjernborg och Kajsa Lundahl är faktiskt äldre än mig och det är kul att ha några fler rutinerade i truppen. Vi hjälps åt och kan ta mammarollen i laget när det behövs.

Ledarstaben är till stora delar också ny. Edvin Jensen är huvudtränare och har Henning Jörgensson och Emilia Johansson som assisterande.

– Jag hade egentligen tänkt göra comeback som spelare, men en skada satte stopp för det. Då kände jag att det var läge att gå in som ledare istället, säger Emilia Johansson som brinner för damfotbollen på orten.

– Nu har vi en ung trupp kryddad med ett par rutinerade spelare. Det är jättesvårt att säga hur långt det kan räcka i serien. Det viktigaste är att vi kan göra en bra omstart och hålla verksamheten med ett damlag i Rimforsa igång.

Rimforsa möter Mjölby AI på bortaplan i seriepremiären söndag 16:e april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!