Spelschemat släppt – då spelas de heta derbymatcherna

Vimmerby IF och Frödinge/Brantestad SK spelar i samma serie i år. Nu har det preliminära spelschemat släppts – och det blir ett hett derby redan i den tredje omgången.

Vimmerby IF inleder division 2 mot Madesjö hemma.

Vimmerby IF inleder division 2 mot Madesjö hemma.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2021-02-04 19:45

Vimmerby IF inleder division 2 med hemmamatch i premiären. Den 10 april tar man emot Madesjö IF på Arena Ceos. Frödinge/Brantestad, som är nykomlingar till den här säsongen, inleder också hemma samma dag, mot Rödsle/Oskarshamn. 

Det första derbyt mellan lagen spelas redan den 25 april, då på Lundavallen i Frödinge. Returen spelas efter sommaruppehållet, den 14 augusti, i Vimmerby. 

I samma serie finns även Tjust IF, som klarade sig kvar i "tvåan" förra säsongen. Vimmerby möter Tjust den 15 maj på hemmaplan, medan FBSK ställs mot dem den 12 juni på Lundavallen. 

När lagen kan komma igång med sina träningsmatcher är dock fortfarande oklart. För tillfället är det inte tillåtet att spela några amatörfotbollsmatcher på seniornivå, med anledning av coronapandemin. VIF-damerna skulle ha mött Tjust i en träningsmatch redan nu på lördag (6 januari), men den matchen har skjutits på framtiden.

– Vi får ju inte spela på seniornivå och vi vet inte när vi kan få komma igång med matcher igen. Just nu ligger alla träningsmatcher pausade, säger VIF:s Budo Ericsson när Sporten pratar med honom. 

Han fortsätter:

– Vi får träna på tills vi får ytterligare besked. 

Övriga lag som ingår i division 2 Östra Götaland Dam: FC Vetlanda, Glömminge-Algustrum, Hultsjö IF Atom, IF Eksjö, Madesjö IF, Team Södermöre, Runsten-Möckleby, Rödsle/Oskarshamn och Smedby BoIK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!