Spelscheman klara – RIF spelar premiären hemma

Rimforsa IF gör debut i division 2 för damer den 11 april hemma mot Mjölby. Första derbymötet för säsongen mellan Rimforsa och Kisa i herrarnas division 4 avgörs den 25 april.

Rimforsa IF gör sin första säsong i damernas division två och börjar mot Mjölby hemma den 11 april.

Rimforsa IF gör sin första säsong i damernas division två och börjar mot Mjölby hemma den 11 april.

Foto: Torbjörn Allvin.

Fotboll2021-03-08 18:30

På måndagen släppte Östergötlands Fotbollförbund spelscheman för årets serie- och cupspel. Rimforsa IF Dam gör klubbens första säsong i division 2 och det stod sedan tidigare klart att de kommer att få möta lag från Östergötland samt en del från Jönköpingstrakten. I hemmapremiären den 11 april ställs dock laget mot välbekant motstånd.

– Vi börjar mot Mjölby hemma och det känns bra då vi besegrade dem tre gånger om ifjol i både cupen och träningsmatcher. Sedan är det svårare att sia om några av de andra lagen söderifrån, men det låter som att Jönköping Södra ska räknas som lite av seriefavoriter, säger Mikael Philipsson som är sportansvarig för Rimforsa IF.

Damerna har även lottats mot BK Derby borta i den första omgången av Svenska cupen, men där är inget speldatum fastställt.

I division 4 Västra spelar den här säsongen såväl Rimforsa som Kisa. Klubbarna möts i andra omgången på Kisa IP den 25 april. RIF ställs mot Hemgårdarna på Åsundavallen den 18 april i sin premiär, medan KBK får spela mot Zeros borta samma datum.

– Det blev även en sen förändring i serien då AFK Linköping drog sig ur och ersattes av Linghem, säger Mikael Philipsson.

I Östgötacupen för herrar möter Kisa BK Linköpingslaget Kenty på bortaplan i första omgången. Rimforsa IF går in i andra omgången mot vinnaren av Gottfridsberg och AC Studenterna.

I division 6 Mellersta möts Slätmon och Hägerstad direkt i ett derby på Bergavallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!