Veckans elva – de här tar plats i premiäromgången

Premiär. Jodå. Här kommer årets första Veckans elva.

Abdullah Imad Takunah, Knut Gunnarsson, Erik Stejdahl, Tage Falk och Sayid Avdalyan är några av spelarna som tar plats i Veckans Elva.

Abdullah Imad Takunah, Knut Gunnarsson, Erik Stejdahl, Tage Falk och Sayid Avdalyan är några av spelarna som tar plats i Veckans Elva.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-19 19:00

MÅLVAKT: 

Abdullah Imad Takunah, IF Hebe

Många målvakter har varit bra i veckan. Vårt val föll på Hebes unge målvakt Abdullah Imad Takunah. Han höll Hebe kvar i matchen när Frödinge tryckte på och skapade många heta lägen. Han räddade bland annat en straff i första halvlek. Han släppte bara en boll bakom sig, då hemvändaren Sigge Blomberg gjorde matchens enda mål.

undefined
Abdullah Imad Takunah gjorde en stark insats i målet för IF Hebe.

BACKAR: 

Knut Gunnarsson, Vimmerby IF

Den fysiskt starke Målillakillen har öppnat seriespelet vrålstarkt. Var mycket bra i premiären mot Eneby och toppade det med att vara ännu bättre borta mot Myresjö/Vetlanda. En av få i VIF som stod upp och kämpade hela matchen och som kunde kvittera ut ett bra betyg.

undefined
Knut Gunnarsson Vimmerby IF

Kim Johansson/Filip Frejd, Södra Vi IF

Märkligt kan tyckas att ha två spelare i ett, men jag kör ändå på det spåret. Båda innerbackarna var i mitt tyckte lika bra i premiären mot HM IS. Den rutinerade duon agerade som de hade spelat tillsammans i den positionen sedan urminnes tider. Det såg så samtrimmat och vältajmat ut. 

Jacob Fridell, Frödinge/Brantestads SK

Tillbaka till rötterna, i FBSK. Hårdföre backen Jacob Fridell levererade direkt i sin första seriematch på ett tag för Frödinge. Är svårpasserad och har en stark vinnarmentalitet. 

Kalle Hjelmland, HM IS

Från innebandy till fotboll. Där är Kalle Hjelmland minst lika vass. Var hur kylig och trygg som helst med bollen på sin högerbacksplats. Bra defensivt och också ett hot offensivt, som när han serverade Gibril Bah fram till 2–1.

MITTFÄLTARE:

Gustavo Borges, Kisa BK

Ungefär samma som med VIF-backen Knut Gunnarsson. Nyförvärvet från IFK Tuna har stått för två fina prestationer i öppningsmatcherna i division tre. Från 5–4-förlusten mot Eneby borta i helgen minns vi framförallt bössan han avlossade från 35-talet meter där han fick se bollen slinka in perfekt under ribban. Den tekniskt skicklige brassen är solklar på den här listan. 

undefined
Erik Stejdahl, HM IS.

Erik Stejdahl, HM IS

Stejdahl är nummer två i den här elvan med klubbtillhörighet HM IS. På ett svårspelat Hjältemon, där bollen ibland levde sitt eget liv på det hoppiga underlaget, visade den spelskicklige och kloke mittfältaren vilka kvaliteter han besitter. Trygg med bollen, smart i sitt sätt att hitta rätt ytor och en duktig passningsspelare. Klart bäste mittfältare i den här premiären. 

Tage Falk, Frödinge/Brantestads SK

Haft ett par skadefyllda säsonger och trassel med ett knä. Nu är Tage Falk tillbaka på allvar och var en av planens bästa i Frödinges segermatch mot Hebe i tisdagens seriestart. 

undefined
Tage Falk avlossar en frispark.

Remy Barraza, IF Hebe

Det blev visserligen däng för laget från Silverdalen mot FBSK. Nyförvärvet från Södra Vi stod för en bra match och kommer att bli en viktig kugge för Hebe den här säsongen. 

ANFALLARE:

Daniel Rambin, Rimforsa IF

Okej, det blev visserligen en bitter, jobbig och också överraskande torsk i premiären, men Daniel Rambin visade att han konserverat den fina formen från försäsongen. Torde vara en het kandidat till att vinna seriens skyttliga. Mot Gottfridsberg blev det en fullträff på en iskallt lagd straff.

undefined
Said Avdalyan, Kisa BK

Sayid Avdalyan, Kisa BK

Det sena KBK-nyförvärvet kvitterade till 2–2 borta mot Eneby och gav matchen en viss nerv när han reducerade till 5–3. Nu räckte inte det till poäng, då Eneby vann med 5–4. Avdalyans mål ger ändå KBK hopp om att den tänkte skyttekungen Adam Härnström kan få assistans med målgörandet under säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!