Rimforsa väljer fyran efter spelarflykt

Sex tongivande spelare lämnar. En spelarflykt som får stora konsekvenser för Rimforsa IF. "I det här läget fanns inget annat val än att gå ner i fyran och börja om", säger Edvin Jensen som är nytillträdd tränare för RIF:s damer.

Ea Wessén är en av spelarna som lämnar Rimforsa IF.

Ea Wessén är en av spelarna som lämnar Rimforsa IF.

Foto: Filip Gustafsson

Fotboll2022-12-16 17:30

Spelarna som lämnar Rimforsa är Selma Palmqvist, Wilma Nehr, Emilia Isik, Evelina Isik, Ea Wessén och Lina Nilsson. De är sex av totalt 17 nyförvärv som division 3-klubben Hjulsbro gjort klart med på senare tid.

– Att Lina Nilsson och Ea Wessén skulle lämna har de flaggat för tidigt. De bor båda två i Linköping och var sugna på att prova något annat. Det har jag förståelse för, säger Jensen som däremot blev överraskad när beskedet från de andra spelarna kom.

– Emilia och Evelina hade funderat på att lägga av så dom hade jag nog ändå inte räknat med. Selma och Wilmas val var däremot en överraskning.

Hur tungt är det att tappa så många spelare för laget?

– Det är förstås jättetufft. Många av dem har ingått i centrallinjen som laget byggs kring. Det här förändrar förutsättningarna totalt.

 Rimforsa har på senare år gjort en stark resa från division fyra till division två, men åkte den gångna säsongen ned i trean.

– Efter det här beskedet så väljer vi att börja om i fyran. Tidigare har vi haft både A- och B-lag, men nu får det bli fokus på ett lag.

Hur går ni vidare framöver?

– Vi ska göra allt vi kan för att säkra damverksamheten i klubben. Den behövs för våra spelare i flicklagen ska ha något att sträva emot. Frimånaden är slut så vi får försöka fylla på med spelare från egna leden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!