Flera tunga namn lämnar HFK efter uttåget: "Jobbigt"

Hultsfreds FK kommer spela i division 5 nästa säsong efter att man trillade ner under strecket i den sista omgången. Det innebär att man tappar flera viktiga spelare. Bland annat kommer talangen Ibrahim Haddar titta högre upp i seriesystemet och tunga pjäsen Sebastian Strömbom väljer att lägga av. "Jag kommer inte spela nästa år", säger han.

Hultsfred åkte ur division 4 och då väljer flera tunga spelare att lämna laget. Ibrahim Haddar kollar uppåt i seriesystemet, Sebastian Strömbon vill lägga mer tid på familjen och Arvid Eckerstig har provtränat med VIF.

Hultsfred åkte ur division 4 och då väljer flera tunga spelare att lämna laget. Ibrahim Haddar kollar uppåt i seriesystemet, Sebastian Strömbon vill lägga mer tid på familjen och Arvid Eckerstig har provtränat med VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-24 17:00

Beslutet kom för Sebastian Strömbom i somras. Tillökning i familjen väntar och då kommer det att finnas mindre tid för fotbollen. Han vill tillägga att uttåget inte har något att göra med att han väljer att lägga av.

– Det var synd att det blev som det blev. Det såg ljust ut inför hösten men sedan kom det några onödiga poängtapp. Det var små tillfällen som gjorde att det sket sig. Nu är det färdigspelat för mig då familjen blir större till våren och jag har även andra intressen. Så ligger det till i nuläget. Jag känner att jag inte kommer ha tid för fotbollen på heltid. Ska jag göra något så gör jag det helhjärtat, säger Strömbom.

För lagkamraten och talangen Ibrahim Haddar blir det inget spel heller i Hultsfred nästa säsong. 18-åringen vill ta sin fotbollssatsning vidare uppåt och han har redan provtränat med division 3-klubbar som Vimmerby IF och Högsby IK. 

– Jag kollar vilket som passar mig bäst. Högsby och Vimmerby ligger nära. HFK har varit en bra klubb för mig och det är jobbigt att lämna alla lagkamrater, säger Haddar.

undefined
Gustav Föghner har två alternativ att välja mellan.

För Arvid Eckerstig och Gustav Föghner är framtiden inte helt spikad. Eckerstig har varit och provtränat med Vimmerby IF, men han håller samtidigt dörren öppen för HFK. Föghner står mellan valet att stanna i Hultsfred eller spel i AC Studenterna i Linköping, där han pluggar. 

– Det finns en möjlighet att spela med Studenterna för mig nästa säsong. Men vi får se hur det går nu i vinter med att pendla till Hultsfred där jag spelar handboll. Vi får se vad valet faller på, säger Gustav Föghner.

– Tankarna går fram och tillbaka var man ska spela. Det är alltid kul med nya utmaningar och man sitter och funderar på om man ska ta chansen. Men det är lite för tidigt att ta ett beslut i oktober. Jag har en öppen dialog med HFK, säger Eckerstig. 

undefined
Emil Tapper kan lämna HFK för Vimmerby.

Precis som Eckerstig har Emil Tapper varit i kontakt med Vimmerby IF.

– Just nu försöker jag bara landa i vad som gick fel förra säsongen när det kommer till min skadesituation. Jag behöver få igång min rehab innan jag bestämmer mig. Men självklart vill man högre upp och i nuläget är det bara Vimmerby som hört av sig, säger Tapper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!