Spelare på Vimmerbys radar

De var med och förde upp Hultsfreds FK i division två i söndags. Nu vill grannklubben se dem i den svartgula dressen nästa säsong.

180812 Fotbollar under fotbollsturneringen Wormo cup den 12 augusti 2018 i Landskrona.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178 /

180812 Fotbollar under fotbollsturneringen Wormo cup den 12 augusti 2018 i Landskrona. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178 /

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2018-10-22 21:05

Frida Pöder och Tilda Föghner är två av traktens mest talangfulla och intressanta spelare. De har starkt bidragit till att HFK nu tar klivet upp i division två.

Frågan är om de spelar kvar i klubben 2019?

Division ett-klubben Vimmerby IF har nämligen ögonen på dem.

– Vi har meddelat Hultsfred att det finns ett intresse från vår sida, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Så här säger Tilda Föghner:

– Jag hade kontakt med Vimmerby vid uppehållet i somras, sedan har vi inte haft hörts av. Jag vet inte riktigt hur det ligger till, men då sa de att de gärna ser mig i sitt gäng 2019.

Hur känner du då?

– Först och främst ska jag se till att min högerfot blir i ordning. Den har varit svullen och dålig hela hösten. Jag ska rehaba ordentligt.

Tilda Föghner säger också att hon är öppen för förslag, men att det finns en hel del att tänka på och väga in innan hon fattar ett beslut.

– Det är klart att det lockar mer att stanna kvar i HFK nu när vi gick upp tvåan. Jag trivs väldigt bra i klubben och det är smidigt att spela här, men samtidigt vore det förstås kul att testa på att spela i Vimmerby. Mycket hänger på vad som händer i HFK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om