Spelade match – mitt under brinnande kravaller

Mitt under brinnande kravaller spelades division 4-matchen mellan Adas United och Svärtinge SK på Navestad IP. Det borde den inte ha gjort, tycker Svärtinges tränare Pär Augustsson.

Det blev en annorlunda division 4-match mellan Adas B-lag och Svärtinge.

Det blev en annorlunda division 4-match mellan Adas B-lag och Svärtinge.

Foto: Annika Flood

Fotboll2022-04-18 21:00

Matchen slutade 3–2 till Adas. Men eftersnacket kom inte att handla om resultatet, utan om att matchen överhuvudtaget genomfördes.

Den tjocka röken syntes tydligt från fotbollsplanen och för de inblandade spelarna och ledarna blev det en olustig situation. Alla var medvetna om upploppen som pågick i stadsdelen Navestad i Norrköping.

– Redan när vi kom dit, så brann det på några ställen. Och i andra halvlek kom det in tjock rök på planen. Den skingrade sig efter ett tag, men klart att det var svårt för spelarna att hålla full fokus på matchen, säger Svärtinges tränare Pär Augustsson.

Var du orolig?

– Inte orolig på det sättet. En kontrollant var på plats och hade koll så att oroligheterna inte kom för nära matchen. Men klart det inte kändes bra. Man har inte varit med om något liknande, svarar Pär Augustsson.

Var det rätt att matchen spelades?

– Nej. Den borde ha skjutits upp eller flyttats till annan plats kan jag tycka. Men nu blev det som det blev, det viktigaste är att alla kom hem helskinnade.

Just hemfärden från Navestad IP blev annorlunda.

– Det hade spärrats av på vissa vägar. Så vi fick åka med bilarna på cykelvägar. Det var trångt, men det gick, säger Augustsson.

Daniel Johansson från Östergötlands FF var ditskickad som matchobservatör. Hans roll ändrades snabbt på plats.

– Jag blev matchkontrollant och fick hålla koll så att det inte var någon fara för de inblandade i matchen, säger Daniel Johansson.

Karta: Navestad IP Konstgräs
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!