Dussintalet provspelade med IFK Tuna

Ett dussintal spelare provtränade med IFK Tuna i onsdags. "Vi har bjudit in spelare som vi tycker gör det bra och hade passat hos oss", säger Hampus Nilsson som är sportsligt ansvarig i klubben.

Hampus Nilssons IFK Tuna har påbörjat arbetet med att hitta en lösning på ledarfrågan och nya spelare till kommande säsong.

Hampus Nilssons IFK Tuna har påbörjat arbetet med att hitta en lösning på ledarfrågan och nya spelare till kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-10-13 16:15

Efter degraderingen från division 4 ifjol så landade IFK Tuna på en femteplats i division 5 i år.

– Det blev ändå helt okej till slut. Vi hade höga toppar och en del djupa dalar under säsongen.

Oskar Eriksson har varit spelande tränare i klubben i år. Om det blir någon fortsättning med det upplägget är inte klart.

– Vi håller på och kolla på lite olika alternativ, men har inte kommit någonstans ännu. Oskar är ett av dem.

På spelarfronten finns det ännu ingen som har aviserat att han ska lämna klubben. Något nyförvärv är heller inte klart och Hampus Nilsson ser en stor utmaning när det gäller rekrytering.

– Känslan är att det finns för många klubbar jämfört med tillgången på spelare.

I onsdags hade klubben ändå ett dussintal spelare på plats för provspel.

– Vi har bjudit in spelare som vi tycker gör det bra och hade passat hos oss. Både äldre och yngre förmågor. Än så länge är det inte allvarligare än att båda parter får chansen att lära känna varandra lite bättre, säger Hampus Nilsson som inte vill gå in på några specifika namn.

undefined
Västerviks FF:s Johan Lundin provspelade med Tuna.

Enligt uppgifter till Sporten fanns tidigare Tunaspelaren Filip Gustavsson med på träningen. Han lämnade för Västerviks FF inför den gångna säsongen. Från VFF kom även meriterade Johan Lundin. Melker Johansson från Hjorted/Totebo samt SK Lojals målspruta Jetmir Shehi ska också ha funnits med bland de som provspelade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!