Södra Vi tvingas till drastisk ÄtgÀrd: "Stort manfall"

KvÀllens förvÀntade toppmöte i division fem blir inte av. Södra Vi IF kommer inte till spel borta mot IFK Oskarshamn. "Det Àr bara att inse fakta, vi har för mÄnga spelare borta", sÀger trÀnaren Peter Magnusson.

Förra sÀsongen (bilden) möttes IFK Oskarshamn och Södra Vi i kvalet till division fyra. Fredagens match blir inte av, dÄ Södra Vi tvingats lÀmna walk over.

Förra sÀsongen (bilden) möttes IFK Oskarshamn och Södra Vi i kvalet till division fyra. Fredagens match blir inte av, dÄ Södra Vi tvingats lÀmna walk over.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-08-21 13:15

Förra Ă„rets serietvĂ„a i femman, Södra Vi, tvingas lĂ€mna walk over. 

– Jag har aldrig varit med om nĂ„got liknande. Vi har 15 spelare borta av olika anledningar. Det Ă€r skador, sjukdomar, jobb och skolor som stĂ€ller till det. Trots att vi trodde att vi hade en ganska sĂ„ bred trupp, sĂ„ rĂ€cker det inte till Ă€ndĂ„. Vi fĂ„r inte ihop det helt enkelt, sĂ€ger Magnusson.

Han berĂ€ttar vidare att de försökte fĂ„ matchen flyttad till ett senare tillfĂ€lle, men sĂ„ blir det alltsĂ„ inte. 

– Oskarshamn gick inte med pĂ„ det. Jag har inget att sĂ€ga om det. Det Ă€r bara att respektera deras beslut. Och det Ă€r klart att det kĂ€nns jobbigt och trĂ„kigt för alla inblandade att det inte blir nĂ„gon match. 

Södra Vi har inlett seriespelet med tvÄ vinster och tvÄ förluster. Nu fÄr de Àven inkassera en tredje förlust.

NĂ€sta fredag har Södra Vi hemmamatch mot MĂ„lilla. 

Är den matchen ocksĂ„ i fara?

– Det hoppas jag inte. Förhoppningsvis Ă€r mĂ„nga av de som inte kunde vara med nu tillbaka dĂ„. Men alla kommer inte att vara det. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!